NIKO NIJE OSTAO RAVNODUŠAN: Gluva devojčica pisala igraču koji takođe ne čuje
Foto: AP

PISMO KOJE JE GANULO MNOGE

NIKO NIJE OSTAO RAVNODUŠAN: Gluva devojčica pisala igraču koji takođe ne čuje

Ostali sportovi -
Znam kako se osećaš. Ja takođe imam problem sa sluhom. Daj sve od od sebe. Ja verujem u tebe. Deriče, uradio si odličan posao na utakmici 20. januara. Napred Sijetl Sihoks, napisala je Rajli
1 / 2 Foto: Printskrin

SIJETL - Draga moja inspiracijo, verujem u tebe...

Ovako počinje pismo koje je potreslo Ameriku poslednjih dana, a koje je devetogodišnja Rajli Kovalčik uputila svom idolu i inspiraciji Deriku Kolemanu, članu Sijetl Sihoksa, tima američkog fudbala .

Rajli i Derik vezuje isti zdravstveni problem - gluvi su od malena.

"Draga moja inspiracijo Deriče Kolemane,Znam kako se osećaš. Ja takođe imam problem sa sluhom. Daj sve od od sebe. Ja verujem u tebe. Deriče, uradio si odličan posao na utakmici 20. januara. Napred Sijetl Sihoks.Postoji nekoliko stvari koje nas povezuju. Imam dva slušna aparata. Volim sport. Druga stvar, ja sam jednojajčani blizanac i moja sestra takođe nosi slušni aparat", napisala je mala Rajli.

Derik Koleman je trkač (raninbek) Sijetl Sihoksa koji su se 20. januara plasirali u veliko finale, takozvani Super boul, pošto su na svom terenu savladali Nju Orleans Sejntse rezultatom 23:15.

Derik Koleman je izgubio sluh u svojoj trećoj godini. Celog života bori se sa ovim problemom, a nedavno je snimio reklamu sa kojom želi da inspiriše druge sa istim problemom.

Otac male Rajli i njene sestre bliznakinje Erin, Džejk Kovalčik napisao je na Tviteru kako je Derik inspirisao njegove devojčice na način na koji on nije mogao. Taj tvit je pokrenuo "lavinu" pošto nikog nije ostavio ravnodušnin.

"Bili smo u čudu kada smo prvi put pogledali reklamu. Derikova poruka je ostavila toliko snažnu poruku na moje devojčice, da su tokom utakmice samo tražile njega. Gde je on, gde je on, stalno su pitale. Kada je Sijetl pobedio, Rajli je rekla da želi da mu napiše pismo i da ga ja pošaljem. Kada sam pročitao pismo krenule su mi suze. Derik je inspirisao moje ćerke, ali to što radi nije velika stvar samo za decu oštećenog sluha ili decu sa smetnjama u razvoju. Derik je inspirisao svu decu jer je pokazao da se naporan rad isplati i da možete da pobedite uprkos svim nedostacima", priča Džejk.

Džejk je zajedno sa suprugom Trejsi postao interesantan za sve medije u Americi, a obećao je da će podržati "Morske jastrebove" u Super boul meču.

"Mi smo bili navijači Majami Delfina i Njujork Džajantsa, ali naše devojčice sada navijaju za Sijetl i bićemo uz njih 2. februara u Super boulu", rekao je Džejk Kovalčik.

http://www.youtube.com/watch?v=u2HD57z4F8E
http://www.youtube.com/watch?v=HW51d5Om614

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track