Milojević: Nedostajalo je sreće, ne zameram igračima
Foto: Saša Pavlić

Trener Mege žali za trofejom

Milojević: Nedostajalo je sreće, ne zameram igračima

Košarka -
Zvezda je večeras u finalu Kupa Radivoja Koraća savladala Mega Vizuru sa 81:80, a napad za trijumf imala je ekipa Dejana Milojevića, ali su crveno-beli dobro odigrali odbranu i odbranili svoj koš

BEOGRAD - Trener košarkaša Mega vizure Dejan Milojević rekao je večeras da je njegovoj ekipi u finalu Kupa Radivoja Koraća protiv Crvene zvezde nedostajalo sreće i da su crveno-beli zasluženo slavili. "Nismo imali sreću, verovatno je još nismo zaslužili. Ko zna šta se sve može da se desi do kraja sezone. Svaka čast Zvezdi. Pokazali su kvalitet i da su bili favoriti. Ponosan sam na moje momke na način na koji smo igrali. Nije lako igrati u ovom ambijentu. Iz ove ekipe će biti par vrhunski igrača", rekao je Milojević. Zvezda je večeras u finalu Kupa Radivoja Koraća savladala Mega Vizuru sa 81:80, a napad za trijumf imala je ekipa Dejana Milojevića, ali su crveno-beli dobro odigrali odbranu i odbranili svoj koš. "Trebao je Vasa Micić da dobije loptu. Zvezda je odigrala dobro, lopta je došla do Jokića. Takva je košarka i Zvezda je osvojila titulu. Značiće sigurno dosta ova utakmica. Znam svoj tim i znam da mogu da igraju pred punim tirbinama. To su hrabri momci. Jokić je bio izvanredan... Imaće on još mnogo šuteva koji će biti odlučujući", rekao je Milojević. On je ocenio je da su njegovi igrači prerano došli do prednosti i dodao da nema šta da im zameri. "Prerano smo došli do razlike, pa posle nismo dobro reagovali na njihovu zonu... Nije baš najlakše igrati na njihovu zonu. Nije ni realno očekivati da Mega igra svih 40 minuta tako. Ne zameram nikome ništa", kazao je Milojević. Najiskusniji košarkaš Mega Vizure Ratko Varda rekao je da mu je krivo zbog poraza u finalu Kupa Radivoja Koraća zbog njegovih mlađih saigrača, kao i da je prepucavanjem sa navijačima hteo da prebaci pritisak na sebe. "Kako čovek da se oseća posle izgubljenog finala? Krivo mi je jer je bila prilično otvorena utakmica. Imali smo i mi šansu. Žao mi je zbog te prve četvrtine, u kojoj smo napravili veliku razliku, ali smo pali u drugoj. Tim je jako mlad i ovo je veliko iskustvo za njih, ali je gre"ota što u prvom finalu za sve njih nisu uzeli kup. Idemo dalje, sezona traje još tri-četiri meseca", rekao je Varda. Varda je u finišu dva puta šutirao trojke.

"Pokušao sam da preuzmem odgovornost. Imao sam dobar osećaj, tako sam se lepo osećao i verovao sam da će i ova poslednja da uđe. Ali, nije. Jednostavno, to je sport", rekao je snažni centar.

Vardu su navijači vređali i gađali ga raznim predmetima u toku meča, a on im je odgovarao, a ponekad i provocirao reakcije.

"Ma, to je jednostavno bila mala igra da skinem pritisak sa ovih mladih igrača. To je bio deo moje taktike, samo moje, ni trenera, ni bilo koga. Žao mi je što nismo uspeli da pobedimo", rekao je Varda. Mladi centar Nikola Jokić kazao je da je tim propustio veliku šansu. "Ovo je propuštena šansa. Bili smo potpuno ravnopravni, a u pojedinim trenucima čak i mnogo bolji od Zvezde, ali nismo uspeli...Nije u pitanju mladost, nego...ne znam, valjda žar. Propustili smo veliku šansu, ali idemo dalje. Mnogo, mnogo, mnogo će nam značiti ova utakmica za dalje. Protiv Cibone smo takođe odigrali neizvesnu utakmicu, ali valjda će treća da bude sreća", rekao je Jokić. Zvanično najbolji igrač finala Vasilije Micić kazao je da mu je žao zbog poraza, ali je čestitao saigračima na prikazanom. "Žao mi je zbog ove utakmice, ali čestitam saigračima na izvanrednoj igri. Jedna lopta je odlučila i verujem da ćemo ovu utakmicu u narednim mečevima preokrenuti u svoju korist... Moja igra je potpuno nebitna jer smo izgubili. Pričali bismo drugačije da je bilo drugačije. Još jednom najiskrenije čestitam saigračima, prikazali su neviđenu borbenost i hrabrost u ovom meču", rekao je Micić. Reprezentativac Srbije je kazao da je jedna lopta odlučila meč. "Utakmica je bila na jednu loptu. Ko god da je na kraju uzeo loptu da odluči, ne bi imalo šta da se zameri. Voleo bih da imamo što više ovakvih utakmica i možda je stvarno neiskustvo odlučilo na kraju", rekao je Micić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track