ZBOG PRETNJI SINU: Vladan Tegeltija napušta novinarstvo?

Pritisak

ZBOG PRETNJI SINU: Vladan Tegeltija napušta novinarstvo?

Košarka -
Srećom završio sam ekonomiju i postoji velika mogućnost da od septembra potražim posao u struci, kaže poznati košarkaški novinar

Novinar i voditelj košarkaških emisija na SOS kanalu Vladan Tegeltija, kaže da razmišlja o odlasku iz novinarske profesije."Nisam siguran da ću zadržati svoje emisije do kraja sezone. Uvek govorim šta mislim, a radim na maloj televiziji, koja nije pod zaštitom političke partije ili strane ambasade... Moja tvrdoglavost i ignorisanje pritisaka mogu da koštaju sve zaposlene na SOS kanalu. Srećom, završio sam ekonomiju i postoji velika mogućnost da od septembra potražim posao u struci", kaže Tegeltija.

On dodaje da je trpeo pritisak jer mu je, između ostalog, "sugerisano" da tokom izborne kampanje konferencije za novinare trenera Partizana Duška Vujoševića prikazuje u skraćenom obliku. Još gore su, međutim, pretnje njegovim sinovima.

"Moji sinovi igraju košarku. Starijem su pretili, navijači su ga gađali grudvama... Ne želim da dovodim u pitanje njihovu bezbednost. Pre neki dan sam im rekao da vredno treniraju i uče, kako bi dobili stipendiju za nastavak školovanja na nekom koledžu i da se Srbije sete tek kad postanu ostvareni ljudi", ističe Tegeltija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track