PRIZNANJE: Bogdan Bogdanović izabran za Zvezdu u usponu Evrolige
Foto: Saša Pavlić

Najviše napredovao u sezoni

PRIZNANJE: Bogdan Bogdanović izabran za Zvezdu u usponu Evrolige

Košarka -
Bogdanović je ove sezone na 23 utakmice u Evroligi u proseku beležio 14,8 poena uz 3,7 skokova i 3,7 asistencija

BEOGRAD - Bek Partizana NIS Bogdan Bogdanović izabran je glasovima svih evroligaških trenera za "Zvezdu u usponu" najelitnijeg klupskog takmičenja u sezoni 2013/2014!

Bogdanović je ove sezone na 23 utakmice u Evroligi u proseku beležio 14,8 poena uz 3,7 skokova i 3,7 asistencija. Do poslednja dva kola Top 16 fazi bio je prvi strelac takmičenja.

U konkurenciji za ovogodišnju nagradu bili su još i Aleks Abrines (Barselona), Furkan Aledmir (Glatasaraj), Vitenis Čizauskas (Žalgiris), Tomas Dimša (Žalgiris), Ilimane Diop (Laboral Kuća), Mam Žaite (Nanter), Žofre Lovernj (Partizan), Nikola Milutinov (Partizan), Luka Mitrović (Crvena zvezda), Cedi Osman (Anadolu Efes), Domas Sabonis (Unikaha), Kenan Sipahi (Fenerbahče), Dešon Tomas (Nanter) i Aksel Topan (Strasbur).

http://www.youtube.com/watch?v=2G_hcw7dPo4

Partizan je već imao evroligašku "Zvezdu u usponu" u svom timu. Novica Veličković u sezoni 2008/2009 izabran je za najboljeg mladog igrača najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja. Tu čast su još imali Erazem Lorbek, Andrea Barnjani, Rudi Fernandez, Danilo Galinari, Riki Rubio, Kostas Papanikolau i Nikola Mirotić čak dve sezone u nizu.

KK Partizan NIS je čestitao Bogdanoviću na značajnom evroligaškom priznanju, istakavši da su ponosni smo što se predan i kvalitetan rad, posvećenost timu i konstatnom napredovanju potvrđuje!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track