MEGA ŠOK U ŽELEZNIKU: Mega Vizura razbila Zvezdu
Foto: Bcmegabasket.net

Košarkaška Superliga

MEGA ŠOK U ŽELEZNIKU: Mega Vizura razbila Zvezdu

Košarka -
Tim trenera Dejana Milojevića savladao crveno-bele 91:79

Poražena i Zvezda.

Košarkaši Mega Vizure pobedili su u gostima Crvenu zvezdu sa 91:79 (22:14, 28:22, 15:26, 26:17) u derbiju 10. kola Superlige Srbije.

Mega je na utakmici u Železniku sve vreme vodila. Zvezda je uspela da priđe u trećoj četvrtini, ali gosti nisu dozvolili iznenađenje. Crveno-belima je ovo bio prvi poraz u sezoni u Superligi i trenutno su ostali bez prvog mesta, pošto imaju isti učinak, ali slabiju koš-razliku nego Partizan. Mega ima učinak od sedam pobeda i tri poraza.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Novica Veličković sa 20 poena, a sledili su ga Nikola Jokić sa 15 i Vasilije Micić sa 14 poena. Zvezdu su predvodili Raško Katić sa 16, Jaka Blažič sa 15 i Boban Marjanović sa 14 poena.

Trener Zvezde Dejan Radonjić kazao je da je Mega zasluženo pobedila i kritikovao je igru svog tima u prvom poluvremenu. Prema rečima Radonjića nekoliko je faktora za poraz u Železniku, među kojima su loša odbrana i nedostatak koncentracije u finišu.

"Mega je zasluženo pobedila. Prvo poluvreme je bilo ispod svakog nivoa, posebno u odbrani. Sve je bilo jako loše, a protivnik je stekao samopouzdanje. Kvalitetno smo reagovali u drugom delu, došli do prilike da slavimo, ali nedostatak koncentracije u finišu nas je sprečio. To u nastavku sezone ne sme da se dešava", rekao je Radonjić.

On je dodao da se tim okreće sledećim izazovima.

"Nema vremena...moramo brzo da reagujemo i efikasno se pripremimo za sledeću utakmicu, gde moramo da pokažemo drugačije lice", dodao je trener Crvene zvezde.

Trener Mega Vizure Dejan Milojević rekao je da je srećan posle pobede njegovog tima nad Crvenom zvezdom. "Stvarno sam veoma zadovoljan, prvenstveno zbog toga što smo konačno bili kompletni. Dobro smo iskoristili pauzu koja je nažalost nastala, regenerisali se i puni elana dočekali utakmicu sa Zvezdom. Iskoristili smo šansu koju smo dugo vrebali, red je bio da i mi njih pobedimo jednom ove sezone", rekao je Milojević.

"Igrala se lepa košarka, nametnuli smo brz ritam, u kojem možemo da pariramo svima. Presudilo je to što smo imali više igrača. Nametnuli smo svoj ritam. Ova mlada ekipa sa dva veterana može dobro da igra", rekao je Milojević.

Utakmicu je gledao i centar Orlando Medžika Nikola Vučević, kome je direktor kluba Davor Ristović uručio dres Zvezde.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track