DEJAN MUSLI: Žao mi je što nisam eksplodirao u Evroligi
Foto: Saša Pavlić

KRAJ: Crno-beli i centar raskinuli saradnju

DEJAN MUSLI: Žao mi je što nisam eksplodirao u Evroligi

Košarka -
Prva sezona u Partizanu je bila dobra, ali u drugoj je došlo do greške u koracima. Nastaviću da radim kao do sada

Dejan Musli svesno se odrekao važećeg ugovora sa Kahom Laboral da bi u Partizanu pokušao na napravi veliki evropski proboj. Svojevremeno najtalentovaniji evropski centar nije ostvario „bum“ kakav je očekivao i sada je u situaciji da traži novi klub.- Da, više nisam igrač Partizana. Sporazumno smo raskinuli ugovor. Ovih dana radim individualno s trenerom. Spremam se i želim što pre da pronađem novi angažman - kaže Musli.Da li je bilo konkretnih ponuda?- Najkonkretniji pregovori vođeni su sa Budućnošću, međutim, nije postignut dogovor. Bilo je još nekih ponuda iz Španije i Turske, ali zasad bez realizacije.U koju bi ligu voleo da odeš?- Svakako u špansku ili tursku, koje su veoma kvalitetne. Poslednje dve godine učestvovao sam u najjačem klupskom takmičenju, u Evroligi, i smatram da imam dovoljno iskustva.Kao ocenjuješ dve godine u Partizanu?- Prva je bila veoma dobra. Međutim, žalim što se nije sve dogodilo kako sam očekivao i što nisam eksplodirao u Evroligi. Šteta što Partizan nije zaradio na mom transferu, ali šta da se radi. Ja sam se svesno odrekao važećeg ugovora sa Kahom Laboral, jer sam hteo da dođem u klub u kojem ću igrati i gde ću moći da napredujem. Osim toga, navijač sam Partizana, tako da se sve poklopilo. Da se razumemo, nije mi krivo zbog ugovora sa španskim timom, više žalim što se nije sve desilo kako sam zamišljao. Negde je došlo do greške u koracima.Kao pionir si imao velike ponude iz Evrope.Tražio te je i veliki Real. Zašto ih nisi prihvatio?- Tačno je. Nuđeno mi je špansko i tursko državljanstvo kada sam imao 14 ili 15 godina. Međutim, odbio sam jer sam hteo da sve ide nekim prirodnim tokom - zaključio je Musli.(P. G.)

Dejan Musli- rođen u Prizrenu 3. januara 1991.- karijeru počeo u FMP- MVP Evropskog prvenstva U16- dva puta MVP juniorske Evrolige- u finalu 2009. imao 31 poen i 17 skokova- prešao u Kahu Laboral 2010.

O spiskuPOŠTUJEM ODLUKU SELEKTORADa li si očekivao da se nađeš na širem spisku reprezentacije?- To je odluka selektora. Nemam najbolju sezonu iza sebe, ali mi je svakako krivo što ne branim boje svoje zemlje. Bio sam član raznih selekcija Srbije preko deset godina. Nastaviću da treniram najbolje što mogu, kao što sam radio do sada - ocenio je Dejan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track