PUČE BRUKA: Košarkaši Crne Gore porazom od Holandije ispali u kvalifikacijama za EP
Foto: FibaEurope

Ništa od Evrobasketa

PUČE BRUKA: Košarkaši Crne Gore porazom od Holandije ispali u kvalifikacijama za EP

Košarka -
Crna Gora je na kraju zauzela tek treće mesto u grupi B sa skorom 3-3, dok su prve dve pozicije ostvarili Izrael i Holandija sa skorom 4-2

Košarkaška reprezentacija Crne Gore nije uspela da se kvalifikuje za Evropsko prvenstvo pošto je u odlučujućem meču poražena od Holandije u Lejdenu rezultatom 68:55 (17:18, 13:15, 20:5, 18:17).

Izabranici Luke Pavićevića poraženi su od istog rivala u "Morači", ali su zahvaljujući ostalim rezultatima imali sve u svojim rukama pred meč poslednjeg kola grupe B.

Bila im je potrebna minimalna pobeda u Holandiji, a rezultat 33:30 na poluvremenu obećavao je potreban rezultat. Međutim, Crnogorci su u nastavku potpuno pali i postigli samo 22 poena, pa je domaćin posle 22 godine obezbedio učešće na Evrobasketu 2015. godine.

Crna Gora je na kraju zauzela tek treće mesto u grupi B sa skorom 3-3, dok su prve dve pozicije ostvarili Izrael i Holandija sa skorom 4-2.

Crnogorci su kvalifikacije odigrali u sastavu Mihailović, Suad Šehović, Dragićević, Sead Šehović, Golubović, Ročesti, Radović, Đurišić, Maraš, Popović, Ivanović, Borisov.

Na Evropskom prvenstvu 2015. godine na osnovu ranijih rezultata plasman su obezbedile selekcije Srbije, Francuske, Španije, Turske, Ukrajine, Hrvatske, Finske, Grčke, Litvanije, Slovenije, Estonije. Kroz kvalifikacije učešće su obezbedile Bosna i Hercegovina, Belgija, Izrael, Letonija, Gruzija, Italija, Poljska, Češka, Makedonija, Nemačka, Island, Rusija i Holandija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track