ARJEN ROBEN: Ovaj Bajern je najbolji tim za koji sam igrao
Foto: Reuters

Nije igrao u jačoj ekipi

ARJEN ROBEN: Ovaj Bajern je najbolji tim za koji sam igrao

Fudbal -
U Minhenu sam od 2009. godine i klub konstanto raste, a biće još jači. Ove sezone su nas napustili Mandžukić i Kros, ali imamo spremne zamene za njih, rekao je holandski reprezentativac

MINHEN - Fudbaler Bajerna Arjen Roben rekao je danas da je ovogodišnji tim Bavaraca najbolji za koji je igrao u karijeri..

Holandski reprezentativac prethodno je nastupao za Groningen, PSV, Čelsi i Real, a prema njegovom mišljenju tim iz ove sezone je bolji, čak i od onog iz 2013. godine koji je osvojio "triplu krunu" - Bundesligu, Ligu šampiona i nacionalni kup.

"U karijeri nisam igrao u jačoj ekipi nego što je današnji Bajern. U Minhenu sam od 2009. godine i klub konstanto raste, a biće još jači. Ove sezone su nas napustili Mandžukić i Kros, ali imamo spremne zamene za njih. Prednost nam je što smo se privikli na sistem trenera Pepa Gvardiole, verujem da ćemo imati uspešnu sezonu", rekao je Roben za nemački Kiker.

On je istakao da mu je gol koji je Bajernu doneo petu titulu prvaka Evrope prošle godine u finalu protiv Borusije iz Dortmunda mnogo značio u karijeri.

"Postao sam mnogo opušteniji posle gola u finalu Lige šampiona i to je bilo veliko olakšanje za mene. Želeo sam konačno da osvojim tu titulu i pritisak je nestao nakon toga. Gvardiola mi je mnogo pomogao u tome", zaključio je Roben.

Roben je sa bavarskim klubom osvojio tri titule u Bundesligi, dva nacionalna kupa, Ligu šampiona, UEFA Superkup i Svetsko klupsko prvenstvo.

Za reprezentaciju Holandije odigrao je 81 meč i postigao 26 golova, a bio je član tima koji je na poslednja dva Svetska prvenstva osvojio drugo mesto u Južnoj Africi (2010) i treće u Brazilu (2014).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track