MUNDOBASKET: Kad Srbi pokažu zube
Foto: Dado Đilas

Košarkaši se predstavili kao daleko borbeniji

MUNDOBASKET: Kad Srbi pokažu zube

Košarka -
Naši momci nisu hteli da se povuku pred pritiscima koje Španci, kao svaki favorizovani domaćini, očigledno koriste na ovom prvenstvu
1 / 3 Foto: Dado Đilas

Srbija je pružila najjači otpor Špancima od svih reprezentacija u Granadi.Ubedljiv poraz nije mogao da se izbegne, ali ako je za utehu, naši su pokazali zube pomalo prepotentnom domaćinu. Saša Đorđević u igračkoj karijeri nije doživeo mnogo isključenja, ali je na početku selektorskog puta morao da napusti klupu.Koškanje između Bogdanovića i Rubija, kao i verbalni sukob Đorđevića sa kolegom iz suprotnog tabora podigao je atmosferu do usijanja.

Bogdan: Uobičajeno- Dešava se, između mene i Rubija je došlo do obične košarkaške rasprave. Ništa posebno - kaže Bogdan Bogdanović.Na samoj utakmici smo uspeli da čujemo kako je saigračima objašnjavao da ga Riki non-stop vuče za dres.Ni Rubio nije hteo opširnije da opisuje incident.- Sve se desilo u žaru borbe, takve stvari su ponekad sastavni deo igre. Ali nas to ne interesuje, niti želimo da potenciramo tako nešto. Koncentrisani smo samo na to kako da savladamo svakog rivala. Meč je bio težak, ali smo ga uspešno priveli kraju - rekao je plejmejker Španije.

Varničilo na parketu...Rasprava Kalinića i Paula Gasola
Varničilo na parketu...Rasprava Kalinića i Paula Gasola

Dobar rasporedSrbija se nalazi u situaciji koju bi svakako prihvatila da joj je neko ponudio pre početka prvenstva. U osmini finala idemo na Grčku, a potom, ako prođemo, na boljeg iz duela Argentine i Brazila. Na Špance ponovo možemo da naletimo tek u polufinalu, a na SAD u finalu.

Veruje da ćemo dobiti Grke... Saša Đorđević
Veruje da ćemo dobiti Grke... Saša Đorđević

Sale ĐorđevićSUPER JE TO ŠTO GRCI NE ZNAJU ZA PORAZSaša Đorđević svestan je da su Grci uz Špance i Amerikance jedini tim koji je ostvario svih pet pobeda, ali nije impresioniran.- Imaju 5-0, odlično, super za nas. Jesu favoriti, ali mi ćemo se boriti s njima - rekao je on, pa se ujeo za jezik kad je kazao da je dobro što i pred četvrtfinale postoji dvodnevna pauza.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track