KEŠELJ: Zvezda i Olimpijakos su mi u srcu, Zvezda malo više
Foto: Tviter

Prednost daje beogradskom timu

KEŠELJ: Zvezda i Olimpijakos su mi u srcu, Zvezda malo više

Košarka -
Minimalnu prednost dao bih Crvenoj zvezdi zato što se nalazi u dobroj formi i imaće veliku podršku 20.000 navijača

ATINA - Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde i Olimpijakosa Marko Kešelj rekao je danas da su beogradski crveno-beli blagi favoriti u predstojećem duelu dva tima u Evroligi, pre svega zbog problema sa povredama koje ima novi trener tima iz Pireja Janis Sfaropulos.

On za meč protiv Crvene zvezde u 4. kolu D grupe Evrolige neće moći da računa na Meta Lodžeskog, Jorgosa Printezisa, Tremela Dardena i Janisa Papapetrua.

"Minimalnu prednost dao bih Crvenoj zvezdi zato što se nalazi u dobroj formi i imaće veliku podršku 20.000 navijača. Uz to, mladi beogradski tim biće veoma motivisan, pogotovo što igraju protiv nekadašnjeg evropskog šampiona. Sa druge strane, Olimpijakos ima dosta povređenih igrača i to može da bude ključno. Verujem da će svi uživati i da će meč biti jedinstven", rekao je Kešelj za grčki sajt Eurohups.

Olimpijakos se posle tri kola nalazi na prvom mestu D grupe Evrolige sa maksimalnim učinkom, dok je Crvena zvezda druga sa skorom 2-1.

Nekadašnji reprezentativac Srbije istakao je da mu je žao što neće prisustvovati utakmici u Kombank areni zbog klupskih obaveza, pošto Mega Vizura u subotu gostuje u Podgorici ekipi Budućnosti.

"Očekujem veliki spektakl u Beogradu i tužan sam što ću propustiti meč. Imao sam veliku želju da budem deo bratske atmosfere pošto su mi u srcu oba tima, naravno malo više Zvezda. Navijači će pružiti podršku i Olimpijakosu kako bi se njegovi igrači osećali kao kod kuće", zaključio je Kešelj.

Kešelj je od 2008. do 2010. godine igrao za Crvenu zvezdu, iz koje je prešao u Olimpijakos.

Bio je član grčkog tima koji je 2012. godine osvojio Evroligu, kao i titulu prvaka Grčke.

Tokom karijere igrao je još za Đironu, Keln, Valensiju, Le Man i Asvel.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track