VOZIO PIJAN: Košarkašu Ratku Vardi izmereno više od dva promila alkohola u krvi
Foto: Saša Pavlić

Vrđao policajce

VOZIO PIJAN: Košarkašu Ratku Vardi izmereno više od dva promila alkohola u krvi

Košarka -
Varda će dobiti prijavu za vožnju u alkoholisanom stanju i preti mu oduzimanje dozvole na najmanje osam, a najviše na 12 meseci

Poznati košarkaš Ratko Varda (35) priveden je pre dve večeri pošto mu je izmereno više od dva promila alkohola u krvi. Policija je Vardu zaustavila na Novom Beogradu i tražila od njega alko-testiranje. Košarkaš je odmah započeo sukob.

"Počeo je da psuje, da viče, da se buni i protivi. Mahao je rukama i objašnjavao ko je on i čime se u životu bavi. Policija je bila uporna i nisu želeli da odustanu od testiranja na alkohol. Rekli su vozaču da će ga privesti u bolnicu gde će mu izmeriti krv ukoliko ne bude pristao na testiranje", rekao je jedan od očevidaca.

Policija je utvrdila da Varda ima najmanje dva promila lakohola u krvi, a kada mu je saopšteno da će biti priveden u stanicu gde će provesti noć u treznilištu, prosto je pobesneo.

"Hteo je da se tuče s policijom. Pretio je batinama. Rekao je da će ga upamtiti. Situacija je bila na ivici fizičkog obračuna. Ipak, policajci su uspeli da savladaju košarkaša i da ga smeste na zadnje sedište patrolnog automobila. Odveli su ga u stanicu i celu noć je proveo na trežnjenju".

Varda će dobiti prijavu za vožnju u alkoholisanom stanju i preti mu oduzimanje dozvole na najmanje osam, a najviše na 12 meseci. Vardi će biti upisano i 14 kaznenih poena. Košarkaš će takođe platiti novčanu kaznu od 100.000 do 120.000 dinara.

Ratko Varda je do aprila ove godine nastupao za Mega Vizuru. Tokom karijere igrao je za Radnički iz Kragujevca, Partizan, Olimpiju, Bešiktaš, Žaligris, Himki, kao i NBA klubove Detroit i Vašington.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track