IN MEMORIAM: Zbogom, Paćko!
Foto: Saša Pavlić

Preminuo legendarni fudbaler crno-belih

IN MEMORIAM: Zbogom, Paćko!

Fudbal -
Bivši fudbaler i trener Partizana umro u Beogradu, u 68. godini, posle kraće i teške bolesti

Legendarni fudbaler i trener Partizana Blagoje Paunović preminuo je juče u Beogradu u 68. godini. Saigrači i rivali pamtiće ga kao velikog majstora igre, u kojoj je kao defanzivac plenio tehnikom, a prijatelji i navijači isticaće njegovu posvećenost porodici, fudbalu i crno-belom klubu.Legendarni Paćko rođen je u selu Pusto Šilovo, kod Medveđe, 4. juna 1947. godine. Kad mu je bilo četiri godine, njegovi roditelji došli su u Beograd i kao dečak je tu rastao. Član Partizana postao je 1958. godine, a igračku karijeru je završio 1978. godine.- Tužno je što smo ostali bez Blagoja Paunovića. Dugogodišnji smo prijatelji, a tokom šest sezona bili smo najbliži saradnici, tako da mogu reći da je imao veliki uticaj u mom trenerskom formiranju. Bio je jedna dobra i topla duša, odan prijateljima i Partizanu, posvećen svojoj porodici, posebno unucima, koje je beskrajno voleo. Ko je imao sreću da ga gleda kako je igrao, taj dobro zna kakav je bio majstor. Veliki čovek, čijim su odlaskom mnogo izgubili fudbal i Partizan - rekao je Ljubiša Tumbaković.

Partizan ima čime da se diči... Blagoje sa sinom Veljkom
Partizan ima čime da se diči... Blagoje sa sinom Veljkom

U tim Partizana ušao je kao omladinac 1965. godine jer treneri profesionalnog pogona nisu mogli da ignorišu dečaka vanserijske tehnike kojem nije mogao da pobegne nijedan napadač u jugoslovenskoj ligi. Već posle tri godine igranja za prvi tim crno-belih, postao je deo sjajne generacije fudbalera, koja se 1968. godine na Kupu evropskih nacija u Italiji okitila srebrnom medaljom.Nastupao je i za holandski Utreht, a trenersku diplomu stekao je u Beogradu na Fakultetu za fizičko vaspitanje.

Marko NikolićOTIŠAO JE VELIKI ČOVEKVest o smrti Blagoja Paunovića rastužila je i prvotimce i trenera Partizana Marka Nikolića.- Otišao je veliki igrač i trener, a pre svega veliki čovek koji je mnogo toga dao za naš klub. Žao mi je što je Partizanova porodica izgubila takvog asa. Mom prijatelju Veljku i porodici Paunović izjavljujem saučešće - rekao je Nikolić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track