(VIDEO) ATAMAN STIGAO U BEOGRAD: Izvinjavam se srpskom narodu i porodici ubijenog Marka Ivkovića
Foto: Printskrin

Trener Galatasaraja se kaje

(VIDEO) ATAMAN STIGAO U BEOGRAD: Izvinjavam se srpskom narodu i porodici ubijenog Marka Ivkovića

Košarka -
Ataman je zbog nesmotrene izjave posle utakmice Galatasaraja i Crvene zvezde, uzburkao javnost u Srbiji, pošto je rekao da su pristalice Zvezde "teroristi", koje bi trebalo kazniti

BEOGRAD - Trener košarkaša Galatasaraja Ergin Ataman istakao da mu je kao čoveku i sportisti izuzetno žao što se uoči utakmice između turskog kluba i Crvene zvezde u Istanbulu 21. novembra prošle godine dogodila tragedija u kojoj je život izgubio navijač beogradskog kluba Marko Ivković.Ataman je zbog nesmotrene izjave posle utakmice Galatasaraja i Crvene zvezde, uzburkao javnost u Srbiji, pošto je rekao da su pristalice Zvezde "teroristi", koje bi trebalo kazniti. Ne znajući šta se ispred dvorane dogodilo, nastavlja Ataman, dao je posle meča izjavu koja je pogrešno protumačena. Ataman je rekao da čim je bio obavešten o tragičnom događaju da se pokajao zbog svojih reči i pokušao da se izvini Ivkovićevoj porodici, navijačima Crvene zvezde i srpskom narodu u jednoj poruci na svom profilu na Tviteru. Trener Galatasaraja je podsetio da su turske ekipe nebrojeno puta gostovale u Beogradu, da su srpske ekipe ista tako mnogo puta bile u Istanbulu i ništa slično se nikad nije dogodilo.

ʺIzmeđu naše dve zemlje vladaju odlični odnosi. Ja sam sportista koji je uvek i svuda protiv nasilja. Takav moj stav je opšte poznta, svuda u svetu. Tragedije poput ove u kojoj je jedan mladi navijač izgubio život dešavaju se svuda u svetu, ali meni je izuzetno žao što se to desilo u Istanbulu. Uvek sam gajio iskrene simpatije prema srpskoj košarci i veoma mi je žao što sam pogrešno shvaćen u Srbiji", izjavio je, između ostalog u intervjuu za Agenciju Sportnetwork Ergin Ataman.Utakmica između Crvene zvezde i Galatasaraja biće odigrana večeras od 21,00 sat u Kombank areni.

http://www.youtube.com/watch?v=XMbgv_YP4kk
http://www.youtube.com/watch?v=0wAmeX9zLKM
http://www.youtube.com/watch?v=GWQrqPpJbOE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track