Najnovije vesti

JARSUVAT: Intervencijom Vučića pružena nam je prilika da odigramo meč i prevaziđemo tenzije
Foto: Tanjug

Da se incident iz Istanbula nikada više ne ponovo

JARSUVAT: Intervencijom Vučića pružena nam je prilika da odigramo meč i prevaziđemo tenzije

Košarka
21:22h
Pred meč Zvezde i Galatasaraja, 21. novembra prošle godine, u Istabnulu je ubijen navijač crveno-belih Marko Ivković, a predsednik Galatasaraja je istakao da on i Čović imaju istorijsku dužnost - da pokažu da igra mora da se nastavi

BEOGRAD - Predsednici košarkaških klubova Crvena zvezda i Galatasaraj, Nebojša Čović i Dujgun Jarsuvat poručili suu Beogradu da više nikada ne sme da se ponovi incident iz Istanbula kada je ubijen navijač crveno-belih Marko Ivković. "Marko Ivković koji je izgubio život u Istanbulu, nije samo navijač, on je sada postao simbol. Mi delimo s vama duboku tugu zbog tog incidenta. Ono što nam daje utehu je što je Markov ubica uhvaćen i priveden pravdi za tako kratko vreme", rekao je Jarsuvat u beogradskom Hotelu Hajat. On je istakao da je "neobična podudarnost" to što je suđenje osumnjičenom za ubistvo Marka Ivkovića počelo danas u Istanbulu, na dan kada ta dva kluba igraju meč u Beogradu. "Ne sumnjamo ni malo da će biti pravedno suđenje. Pre no što sam došao, javili su mi iz Istanbula da je prvi deo suđenja završen, a nastavak je zakazan za 12. februar. On (osumnjičeni) će i dalje biti u pritvoru", kazao je Jarsuvat. Pred meč Zvezde i Galatasaraja, 21. novembra prošle godine, u Istabnulu je ubijen navijač crveno-belih Marko Ivković, a predsednik Galatasaraja je istakao da on i Čović imaju istorijsku dužnost - da pokažu da igra mora da se nastavi. "Fanatizam će izgubiti, a tolerancija pobediti", dodao je Jarsuvat. Jarsuvat je posebno zahvalio premijeru Srbije Aleksandru Vučiću koji je omogućio da se današnji meč odigra.

"Posebno želim da zahvalim premijeru Srbije koji je omogućio bezbedan dolazak tima u Beograd i što je omogućio da se odigra meč. Ličnom intervencijom Vučića pružena nam je prilika da odigramo utakmicu i prevaziđemo tenzije", kazao je Jarsuvat. Košarkaši Galatasaraja stigli su danas u Beograd, a na ulicama grada je primetan veliki broj policajaca. Tako je bilo i oko Hotela Hajat. "Premijer Vučić je rekao ambasadoru da su preduzete sve mere bezbednosti. Danas smo se uverili u to", rekao je Jarsuvat. Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović je kazao da je danas iz Beograda poslata jasna poruka da ono što se dogodilo u Istanbulu ne sme više nikad da se ponovi. "Znam da, šta god mi pričali i radili, neće se vratiti život Marka Ivkovića, ali moramo da se borimo da se bilo šta slično ikad ponovi", rekao je Čović. On je zahvalio državnim organima Srbije što su prihvatili predlog Crvene zvezde da se meč igra u Beogradu, kao i državnim organima Turske što su brzo uhapsili osumnjičenog za ubistvo Marka Ivkovića. "Očekujem da pravda bude zadovoljena bez nikakvih manipulacija. Siguran sam da će tako biti", rekao je on. Delegacija Galatasaraja na čelu s predsednikom Dujgunom Jasuvatom i ambasador Turske u Srbiji Mehmet Kemal Bozaj posetili su ranije danas grob Marka Ivkovića u Beogradu. Meč trećeg kola Top 16 faze između Zvezde i Galatasaraja igra se večeras od 21.00 u Kombank areni.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...