(VIDEO) ŠOKANTNI DETALJI KOJE NISTE ZNALI: Džordan tukao saigrače, oni nisu smeli da uzvrate
Foto: Reuters

Deluje nestvarno

(VIDEO) ŠOKANTNI DETALJI KOJE NISTE ZNALI: Džordan tukao saigrače, oni nisu smeli da uzvrate

Košarka -
Stiv Ker je priznao da mu je sukob sa liderom šampionske generacije košarkaša Čikaga mnogo pomogao u životu

Zbog neverovatnog takmičarskog duha Majkl Džordan postao je najbolji košarkaš svih vremena, ali istovremeno i neprijatan saigrač.

Nije gledao na koga kreće

Odavno su procurile priče kako je na treninzima udario Stiva Kera i Džuda Bačlera, a Horas Grant u nedavnom radijskom intervjuu je otkrio kako je "Gospodin vazduh" jedanput nasrnuo na 213 cm visokog centra Vila Perdjua.

"Treninzi su bili vrlo intenzivni jer bi trener Fil Džkson stavio majkla u drugu postavu. Zbog njegove su kompetitivnosti treninzi ponekad izgledali nestvarno. Naravno da je bilo udaraca, sva sreća što u to vreme nije bilo društvenih mreža - rekao je Grant, koji je u Bulsima igrao od 1987. do 1994. te osvojio tri titule prvaka.

"Trener nam je rekao da odigramo jednu akciju, a Perdju je Džordanu postavio prejak blok. Majkl mu je rekao: "Vile, ne radi to više". Brzo se smirio, ali Džekson je tražio da opet odigramo istu akciju, Vil je opet postavio prečvrst blok, a Majkl mu je prišao i - bum! Odmah smo zgrabili Perdjua da mu ne uzvrati. Ne zato što se Džordan nije znao braniti, nego zato što nam je bio neophodan. Uglavnom, idućeg dana Perdju se pojavio na aerodromu s ogromnom masnicom - ispričao je Grant.

Ni bejzbol ga nije promenioDžordan, Grant, Perdju i društvo osvojili su tri uzastopne titule prvaka od 1991. do 1993., zatim je Majkl skoro dve godine oplakivao ubijenog oca i igrao bejzbol, a nakon što se vratio uzeo je još tri titule, u kojima je učestvovao Toni Kukoč, ali i Stiv Ker i Džud Bačler.

Njih dvojica na svojoj su koži osetili da pauza nije poremetila Džordanovu kompetitivnost, niti mu "olakšala" karakter.Jednom je na treningu izvređao Kera, koji se na to pobunio, a Džordan mu je uzvratio udarcem u lice."To je bila jedna od najboljih stvari koje su mi se dogodile u životu jer se nisam povukao, nego sam mu se suprotstavio i tako zaradio njegovo poštovanje. Od tada imamo sjajan odnos. Njemu se treba dokazati", ispričao je Ker.Na treningu je udario i Bačlera ali na utakmicama mu je bio poput brata. Na jednoj utakmici legendarni bloker Dikembe Mutombo zakačio je Bačlera laktom, na šta je Džordan poludeo i do kraja utakmice neprimetno ga mučki udarao u međunožje.Među današnjim NBA zvezdama majklu je igrom i karakterom daleko najsličniji Kobi Brajant, koji je takođe sklon sukobima sa saigračima, ali on se ipak zadržava na uvredama, a još nikoga nije udario.

http://www.youtube.com/watch?v=LAr6oAKieHk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track