RIZIČNO: Nišu preti rat huligana
Foto: Sasa Pav

Moguće nasilje 21. februara na jugu Srbije

RIZIČNO: Nišu preti rat huligana

Košarka -
Radnički - Zvezda u fudbalu i „večiti derbi“ u basketu igraju se istog dana, možda i u isto vreme

U gradu na Nišavi 21. februara biće održana dva visokorizična događaja, koja zahtevaju najviši stepen pripravnosti kako bi se izbegle nemile scene iz prošlosti.Niš će spojiti fudbal i košarku. Zvezdu, Partizan i Radnički. Delije, Grobare i Meraklije! Na istom mestu u isto vreme. Istorija opominje, posebno scene s finalnog turnira košarkaškog kupa u Kragujevcu, kad je bezbednosni rizik bio manji, ali veliki incidenti nisu izbegnuti.Problem je i što sportskim mečevima u Nišu po pravilu prethodne tuče navijača! Nova neprilika je što postoji mogućnost da se utakmice Radnički - Zvezda i Partizan - Zvezda igraju u isto vreme! To zavisi od televizije Arena sport, koja određuje termin za fudbal, a odgovara joj da to bude večernji meč.

Varnice i na tribinama i na parketu... Košarkaški derbi
Varnice i na tribinama i na parketu... Košarkaški derbi

Iz KSS su nam potvrdili da neće biti pomeranja završnog turnira kupa, dok isti odgovor stiže i iz fudbalske Jelen Superlige.- Ne bi tu trebalo da bude problema. Sve ćemo uskladiti - kažu čelnici Zajednice.Postoji i nešto što bi umnogome moglo olakšati posao policiji, a to je mogućnost da se fudbalski meč odigra na drugoj lokaciji. Naime, stadion Čair je pod suspenzijom FSS zbog problema sa elektroinstalacijama, ali iz Niša stižu uveravanja da se radi na rešavanju problema i da će do meča protiv Zvezde sve biti dovedeno u red.

ČinjeniceINCIDENTI U NIŠUVelika tuča dve frakcije navijača Partizana u dvorani Čair 2012. godine, za vreme rukometne utakmice Lige šampionaHaos u centru Niša i velika tuča navijača Zvezde i Partizana pred polufinale Kupa Koraća 2012. godineTuča navijača Zvezde i Radničkog kod Saborne crkve u Nišu pred početak fudbalske utakmice 2013. godineVeliki neredi u gradu posle meča Radnički - OFK Beograd. Dva policajca povređena, 24 huligana uhapšena

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track