Liverpul preokretom u osmini finala FA kupa, jubilej Džerarda
Foto: Reuters

Redsi sjajno finiširali

Liverpul preokretom u osmini finala FA kupa, jubilej Džerarda

Fudbal -
Srpski napadač u pobedničkom sastavu Lazar Marković bio je starter i igrao je do 65. minuta

LONDON - Fudbaleri Liverpula plasirali su se u osminu finala engleskog FA kupa pošto su kao gosti, u ponovljenoj utakmici šesnaestine finala, savladali drugoligaša Bolton sa 2:1.

Tim Brendana Rodžersa bio je na korak od eliminacije nakon što je Bolton vodio od 59. minuta, ali je do kraja napravio preokret, a pogodak za trijumf postigao je Kutinjo u sudijskoj nadoknadi.

Bolton - Liverpul 1:2 (Guđonsen 59. penal - Sterling 85, Kutinjo 90+1)

Na večerašnjem susretu legenda Liverpula Stiven Džerard proslavio je jubilej odigravši 700. utakmicu u dresu kluba čije boje brani čitavu karijeru.

Džerard je postao tek treći igrač u istoriji Liverpula sa 700 i više mečeva, ispred njega su rekorder Ijan Kalahan sa 857 i Džejmi Karager sa 737.

Tridesetčetvorogodišnji kapiten "crvenih" odlazi na kraju sezone sa Enfilda i karijeru nastavlja u američkom MLS ligašu Los Anđeles Galaksiju.

U osmini finala FA kupa, 14. i 15. februara, sastaju se Kristal Palas - Liverpul, Arsenal - Midlzbro, Aston Vila - Lester, Vest Bromvič Albion - Vesthem, Bredford - Sanderlend, Blekburn - Stouk, Derbi - Reding i Preston - Mančester Junajted.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track