MAČVAN: Blažič drugi put povređuje igrače Partizana
Foto: ABA Liga

Odjeci prve utakmice polufinala

MAČVAN: Blažič drugi put povređuje igrače Partizana

Košarka -
Bila je teška utakmica, vraćali smo se u igru nekoliko puta. Nismo imali dovoljno snage i veću rotaciju zbog povreda Milutinova i Pavlovića, rekao je košarkaš Partizana

BEOGRAD - Košarkaš Partizana Milan Mačvan rekao je da njegova ekipa zbog povreda Nikole Milutinova i Aleksandra Pavlovića nije imala dovoljno snage u porazu od Crvene zvezde.

"Bila je teška utakmica, vraćali smo se u igru nekoliko puta. Nismo imali dovoljno snage i veću rotaciju zbog povreda Milutinova i Pavlovića", rekao je Mačvan novinarima posle utakmice.

Partizan je kao gost izgubio od Zvezde 73:64, čime su crveno-beli poveli 1:0 u polufinalnoj seriji plej-ofa Jadranske lige. Milutinov zbog povrede nakon duela sa Jakom Blažičem nije igrao od sredine druge četvrtine, dok je Pavlović do kraja susreta bio na terenu.

"Drugi put se dešava da Blažič povredi igrača. Da li je slučajno ili namerno, ne znam. Neću da grešim dušu i da krivim bilo koga ako nije bilo namerno. Ne znam kakve su povrede u pitanju, videće se posle pregleda", istakao je Mačvan.

On je igrao gotovo čitavu utakmicu i za 36 minuta imao je po 12 poena i skokova.

"Fizički se dobro osećam, sada treba da se spremimo za drugu utakmicu. Nije kraj ako se izgubi prva i nije dobijena serija ako se pobedi u prvoj utakmici", kazao je Mačvan.

Njegov saigrač Edo Murić je rekao da je povreda Milutinova značajno uticala na ishod utakmice.

"Bila je baš teška utakmica, skoro celu smo je igrali bez prvog centra, čime je protivnik dobio značajnu prednost u skoku", rekao je Murić.

On je istakao da poraz treba što pre da se zaboravi.

"Moraćemo brzo da ovo zaboravimo jer nam odmah ide druga utakmica. Ovaj poraz moramo da izbacimo iz glava, pošto druga mora da se dobije", kazao je slovenački košarkaš.

Prema njegovim rečima, drugu utakmicu će dobiti ekipa koja bude igrala sa više energije.

"Kako je nama, tako je i njima. Ako budemo odigrali sa više energije od protivničkih košarkaša dobićemo. Nema tu puno filozofije", rekao je Murić.

Druga utakmica polufinalne serije igraće se u sredu od 21.00, a domaćin će ponovo biti Crvena zvezda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track