DUŠKO VUJOŠEVIĆ: Pažnja, naredni protivnik je ozbiljan
Foto: Saša Pavlić

Analiza trenera Partizana

DUŠKO VUJOŠEVIĆ: Pažnja, naredni protivnik je ozbiljan

Košarka -
Crno-beli u ponedeljak gostuju Vojvodini, koja je istakla kandidaturu za ulazak u plej-of

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da Vojvodina ima veoma dobar tim, ali poručio da se nada pobedi kako bi crno-beli zadržali maksimalan učinak i posle 5. kola Superlige.

"Posle četiri odigrana kola, izdefinisalo se koje će ekipe iz KLS biti konkurentne za pozicije koje vode u plej-of. To pokazuju poslednji rezultati, a tu pre svega mislim na Vojvodinu, koja je pobedom u Železniku potvrdila da ima ozbiljne aspiracije da se bori za pozicije tri i četiri. Igra se u jednom veoma žestokom ritmu, praktično na svaka tri dana i vrlo je bitno da ekipa bude fizički na kvalitetnom nivou, a pažnju i punu koncentraciju usmeri na svakog narednog protivnika", rekao je Vujošević za klupski sajt.

Crno-beli su nedavno u pauzi između završetka polufinalne serije ABA lige i nastavka Superlige odigrali prijateljsku utakmicu u Novom Sadu protiv Vojvodine i rešili u svoju korist - 91:78.

"Spremićemo se dobro za utakmicu, s obzirom na to da smo ove godine već imali prilike da igramo sa njima i upoznati smo sa karakteristikama njihove igre i individualnim kvalitetima igrača. Reč je o ekipi koja nastoji da igra vrlo tvrdu košarku i iz takvog načina igre, agresivnosti u odbrani, pokušavaju da to prenesu na drugi deo terena. Žele da u ranoj fazi napada dođu u poziciju da kazne protivnika i daju lake poene".

Vujošević je dodao da košarkaši Vojvodine igraju veoma borbeno i moitvisano, što će sigurno biti slučaj i u sutrašnjem duelu.

"Koliko god imali problema, barem po onome što sam ja upoznat, igrači Vojvodine ne pokazuju neku demotivisanost, igraju vrlo borbeno i hrabro, nastojeći da na što časniji način završe sezonu. Znamo šta nam je činiti po pitanju naših aspiracija i ambicija učinićemo apsolutno sve da nastavimo niz pobeda koji smo započeli u Superligi", zaključio je Vujošević.

Utakmica 5. kola Superlige Srbije između Vojvodine i Partizana igra se sutra od 18 sati u novosadskoj hali "Spens".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track