ZVEZDA LJUTA NA MEDIJE: Nemojte da nam odvodite igrače, nećete nas destabilizovati
Foto: Dado Đilas

Kalinić i Blažič kao povod

ZVEZDA LJUTA NA MEDIJE: Nemojte da nam odvodite igrače, nećete nas destabilizovati

Košarka -
Srpski i regionalni šampion obratio se javnosti zbog sve većeg broja spekulacija po pitanju transfera njegovih igrača

Vesti kao što su "Nikola Kalinić ide u Fenerbahče kod trenera Željka Obradovića" i "Jaka Blažič prelazi u, takođe turski, Gacijantep", žestoko su zasmetale Košarkaškom klubu Crvena zvezda.

Zbog toga se klub sa Malog Kalemegdana oglasio saopštenjem, u kome nije demantovao da će dvojica košarkaša realizovati transfere u Tursku, ali se ostrvio na medije koji plasiraju te informacije.

"Usled sve učestalijih medijskih spekulacija vezanih za transfere igrača u kojima se pominje KK Crvena zvezda Telekom primorani smo da reagujemo kako bismo se odbranili od bilo kakvih pokušaja destabilizacije kluba. Tokom čitave prošle sezone, kao i po završetku takmičenja, u medijima su se pojavljivale brojne spekulacije sa navodnim dovođenjem raznoraznih igrača koje su se pokazale kao neistinite. Međutim, u poslednje vreme KK Crvena zvezda Telekom suočena je sa nešto drugačijom vrstom pritiska. Ovog puta mediji iz Crvene zvezde 'odvode' igrače. Navešćemo samo poslednje primere Jake Blažiča i Nikole Kalinića", kaže se u saopštenju i dodaje se:

"Apsolutno smo svesni činjenice da je Crvena zvezda Telekom osvajanjem tri trofeja u najuspešnijoj sezoni u istoriji kluba napravila ogroman iskorak, a da je izvanrednim rezultatima u evrokupovima u poslednje dve sezone postala i značajan faktor na međunarodnoj sceni. Takođe, svesni smo činjenice da Zvezda u svojim redovima ima veliki broj reprezentativaca koji su vrhunskim partijama u Evroligi skrenuli pažnju najboljih i najbogatijih klubova Evrope. Na to smo posebno ponosni, jer je to odraz kvaliteta rada u Zvezdi. Interesovanje velikih evropskih klubova za prvotimce crveno-belih shodno svemu tome je normalna stvar i na to zvezdaška javnost treba da se navikne. Međutim, isto tako svima treba da bude jasno da su Blažič i Kalinić pod važećim ugovorima sa Zvezdom, a da će sve eventualne transfere KK Crvena zvezda obavljati na profesionalan način, ne putem medija, i to u skladu sa politikom kluba".

Na kraju se zaključuje:

"KK Crvena zvezda Telekom više neće ni na koji način komentarisati bilo kakve napise ovog tipa, a javnost će o svim transferima, kao i do sada, biti blagovremeno obaveštena".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track