RASTANAK SE PRIMAKAO: Raspad Zvezdinog šampionskog tima

S Malog Kalemegdana odlaze svi ključni igrači

RASTANAK SE PRIMAKAO: Raspad Zvezdinog šampionskog tima

Košarka -
Otišao je Dženkins, za njim će sigurno Blažič, Marjanović i verovatno Vilijams, dok Kalinića traži Fenerbahče

Košarkaši koji su ispisali zlatnu stranicu u istoriji Crvene zvezde napuštaju Mali Kalemegdan. Okosnica šampionskog tima digla je sidro, pa je pred upravom kluba težak zadatak da pronađe adekvatne zamene.Trojica najboljih igrača Zvezde u prošloj sezoni neće biti u timu za narednu. To se donekle i očekivalo jer posle sjajnih igara Vilijamsa, Marjanović i Dženkinsa nije bilo realno da crveno-beli uspeju da ih zadrže. Međutim, tu nije konačan spisak igrača koji odlazi. Maestralna sezona Nikole Kalinića takođe nije prošla nezapaženo. Za krilnog igrača postoji interesovanje Fenerbahčea. Poznato je da bogatim Turcima neće biti problem da plate obeštećenje jer je reprezentativac Srbije pod ugovorom s crvenom-belima. Ako do realizacije transfera dođe, biće to odlična finansijska injekcija za Zvezdu, ali i veliki udarac na tim. Kalinić je projektovan da u sledećoj sezoni bude vođa ekipe, ali milionska ponuda teško će se odbiti. U turskim medijima pominje se čak obeštećenje od milion dolara.Jaka Blažič takođe je blizu odlaska iz Beograda. Želi ga turski Gacijantep koji trenira Jurij Zdovc, slovenački stručnjak. Kao zamena za Blažiča pominje se Klemen Prepelič, doskorašnji košarkaš Olimpije. Slovenac je odličan šuter za tri poena i upravo je najbolju igru u sezoni prikazao protiv Zvezde (23 poena). Pred upravom kluba je komplikovan posao da pronađe nosioce igre u novoj sezoni. Još teži zadatak čeka Dejana Radonjića, koji će morati sve da ih uklopi u tim. Ostanak mladog, sada već i dokazanog stručnjaka trenutno se čini kao najveće pojačanje Zvezde za sledeću sezonu.

SaopštenjeZVEZDA SE NALJUTILATokom sezone su se pojavljivale razne spekulacije o dolasku igrača u naš klub koje su se pokazale kao neistinite. A mediji sada odvode igrače iz Zvezde, poput Kalinića i Blažiča - piše u saopštenju.Međutim, onda crveno-beli bivaju kontradiktorni!- Interesovanje velikih klubova za naše igrače je normalna stvar i na to zvezdaška javnost treba da se navikne.

Ko se pakujeKOŠARKAŠI CRVENE ZVEZDE NA CENIOTIŠAOČarls Dženkins (26)Pozicija: bekKlub: Armani MilanoPRED ODLASKOMMarkus Vilijams (29)Pozicija: plejmejkerTraži ga: Armani MilanoBoban Marjanović (26)Pozicija: centarTraži ga: San AntonioNikola Kalinić (23)Pozicija: kriloTraži ga: FenerbahčeJaka Blažič (25)Pozicija: bekTraži ga: Gacijantep

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track