PROGNOZA FIBA: Srbija gubi u finalu od Španije!
Foto: Saša Pavlić

„Orlovi“ srebrni i na Evrobasketu

PROGNOZA FIBA: Srbija gubi u finalu od Španije!

Košarka -
Stručnjaci svetske kuće košarke rukovodili su se trenutnom procenom snage ekipa, pa su tako dobre igre Đorđevićevih izabranika protiv Francuske, Rusije i Kine doprinele da „orlovi“ napreduju

Košarkaši Srbije igraće 20. septembra veliko finale Evropskog prvenstva na stadionu Lila, prognozira FIBA!Evropska košarkaška federacija napravila je rang-listu učesnika ovogodišnjeg Evrobasketa, a „orlovi“ su plasirani na drugo mesto, odmah iza Španije. Stručnjaci FIBA su se rukovodili trenutnom procenom snage ekipa, pa su tako dobre igre Đorđevićevih izabranika protiv Francuske, a nakon toga i u duelima sa Kinom i Rusijom na turniru Trofej Beograd doprinele da Srbija svrgne Francuze, aktuelne evropske prvake, s drugog mesta prošlomesečne liste.Španci glavni favoritiMeđutim, ovakav plasman našeg tima sigurno je posledica iznenađujuće dobrog rezultata na prošlom Svetskom prvenstvu, kada smo bili učesnici finala i osvojili srebro. Španija, s kojom igramo prvog dana, uprkos krahu na Mundobasketu, i dalje je favorit broj jedan za evropsku krunu i pored činjenice da selektor Serđo Skarilo ne može da računa na šestoricu strašnih igrača koji bi sami mogli da naprave čudo - Huana Karlosa Navara, Marka Gasola, Hosea Kalderona, Rikija Rubija, Serža Ibake, a i Aleks Abrines je neizvestan zbog povrede. Interesantno je da „furija“ nije odigrala nijedan pripremni meč protiv velikih rivala.Litvanija je pozicionirana na četvrtu poziciju, a od naših protivnika iz grupe treba izdvojiti Italiju na solidnom petom mestu, dok je Turska sedma, a Nemačka osma.Hrvatima pao rejtingOd ostalih reprezentacija bivše SFRJ iznenađuje loš plasman Slovenije (11), dok su Hrvati skliznuli s petog na šesto mesto. Makedonija je rangirana na 14, a Bosna i Hercegovina na 21. poziciju.

Đorđević skratio spisakKEŠELJ I MITROVIĆ NAPUSTILI „ORLOVE“!Selektor Ðorđević juče je skratio spisak za još dva imena, a na Evrobasket neće putovati Marko Kešelj i Luka Mitrović!- I dalje mislim kao i pre neki dan, da svih 16 kandidata zaslužuju da nastave pripreme i budu u timu za Evrobasket. Ali, jednostavno, samo njih 12 može da igra na Evropskom prvenstvu - istakao je Ðorđević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track