SVETSKO PRVENSTVO U ATLETICI: Srbi će zadiviti i Juseina Bolta!
Foto: AP

Počinje SP u Pekingu

SVETSKO PRVENSTVO U ATLETICI: Srbi će zadiviti i Juseina Bolta!

Ostali sportovi -
Moćna petorka: Španovićeva, Kolašinac, Terzićeva, Tomaševićeva i Ristić neće razočarati naciju, tvrdi prvi čovek ASS Jevrosimović

Stiže „kraljica“ i spektakl s njom! U Pekingu sutra počinje Svetsko prvenstvo u atletici. Srbija će imati pet predstavnika, a predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović siguran je da Ivana Španović, Asmir Kolašinac, Amela Terzić, Milan Ristić i Dragana Tomašević neće razočarati.

U intervjuu za Kurir Jevrosimović nije želeo da licitira o medaljama, ali je izrazio optimizam pred takmičenje koje će trajati do 30. avgusta. Na prošlom Svetskom prvenstvu, u Moskvi 2013. godine, Srbija je osvojila dva odličja. Dve bronze doneli su Ivana Španović u skoku udalj i Emir Bekrić u disciplini 400 metara s preponama. Bekrić se ove godine neće takmičiti zbog povrede.

- Svi naši atletičari spremni su otišli na Svetsko prvenstvo. Nalaze se u odličnoj formi jer su imali sjajne uslove za pripreme. Atletski savez im je sa te strane omogućio sve ono što imaju i ostali najbolji atletičari u svetu. Ne bih da licitiram o medaljama jer je za njih potrebna i određena doza sreće. Na putu do odličja odlučuju nijanse, pa da bi se došlo do medalje, sve treba da se poklopi - rekao je Veselin Jevrosimović i dodao:- Naši atletičari tempiraju formu za Olimpijske igre u Riju, ali svi oni žele da donesu medalju i sa Svetskog prvenstva u Pekingu.

Optimista... Veselin Jevrosimović
Optimista... Veselin Jevrosimović

Svetska atletska federacija potvrdila je prijem nepriznate države Kosovo u tu organizaciju.- Kosovo je primljeno i pre nego što je izabrano novo rukovodstvo sa Sebastijanom Kouom na čelu. Uložili smo oštar demanti na prijem tzv. Kosova. Imao sam i razgovor sa generalnim sekretarom IAAF i objasnio mu da se mi protivimo toj odluci, da je Kosovo deo Srbije i da je to veliki presedan. Poslali smo i pismo svim članicama organizacije objašnjavajući im šta to znači. Njihov izgovor je bio da je tzv. Kosovo priznao Međunarodni olimpijski komitet i da oni tu ne mogu ništa - zaključio je Jevrosimović.

Prva krećeAMELA TERZIĆ: PRIČALA SAM S BOLTOMAmela Terzić nastupa prva od srpskih takmičara, u kvalifikacijama na 1.500 metara koje po našem vremenu počinju sutra u 5.15 ujutro. Finale ove discipline je 25. avgusta u 14.35.- Ovde se zaista nalaze najbrži i najbolji atletičari na planeti. Juče sam pričala s Boltom i svi jedva čekamo da takmičenje počne - istakla je Amela Terzić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track