(KURIR TV) DANILOVIĆ: Podnosim neopozivu ostavku! Dule mi je bio drugi otac, ali je prevršio meru
Foto: Stefan Jokić

Rasplet u Humskoj

(KURIR TV) DANILOVIĆ: Podnosim neopozivu ostavku! Dule mi je bio drugi otac, ali je prevršio meru

Košarka -
Vujošević i ja imamo odnos 29 godina i bio mi je drugi otac kada sam došao ovde. Ne slažem se sa Vujoševićevim nastupima u javnosti i ne treba da bude politicki subjektivan, jer mislim da sportski klub ne treba da se bavi tim stvarima", rekao je Danilović

BEOGRAD - Predsednik Košarkaškog kluba Partizan Predrag Danilović podneo je neopozivu ostavku na svoju funkciju na današnjoj Skupštini crno-belih.Na Skupštini je formirana petočlana komisija koja će voditi klub do sledeće izborne Skupštine, a nju će činiti Mlađan Šilobad, Mirko Tišma, Ilija Dražić, Dragan Todorić i Budislav Krstović.

Duško Vujošević ostaje trener Partizana.Po završetku Skupštine Predrag Danilović se obratio novinarima i objasnio razloge podnošenja ostavke, kao i svoj odnos sa Duškom Vujoševićem.

15:05 - Kraj konferencije za novinare!

15:03 - Danilović: Ne plašim se ere vladavine ZvezdeDanilović je rekao da se ne plaši ere vladavine drugog kluba. Mi smo vladali 15 godina. Nije ovo rat nego sport.

15:02 - Danilović: Nismo imali korektan odnos sa državomPredsednik Partizana je rekao da sam klub treba da rešava probleme, a ne premijer Srbije. Država treba da pomaže klubu, a sam klub mora da ima korektan razgovor sa državom. Mi to nismo imali.

15:00 - Dug Partizana je 5 milionaPrvi čovek Partizana je rekao da je dug crno-belih pet miliona evra. Najveći deo se duguje Marfin banci.14:55 - Danilović: Pomoći ću koliko god budem mogaoPartizan je moj život i nikada neću prekinuti odnos sa klubom. Pomoći ću koliko god budem mogao. Video sam da ne mogu više da pomognem i da je glupo da ostanem na funkciji. UO Partizana je raspušten, a Radna komisija će zakazati Izbornu skupštinu14:53 - Danilović: Dule mi je bio kao otac, ali je prevršio meruDule i ja imamo odnos koji traje 29 godina. Bio mi je drugi otac. Ne slažem se sa njegovim nastupima u javnosti i ne treba sportisti da se bave političkim stvarima. Vujoševiću sam dozvolio da se bavi temama koje nisu u njegovom domenu. Pokušavao sam da razgovaram s njim o tome, ali nisam uspeo i tu je moja odgovornost. To je sada prevršilo svaku meru. 14:50 - Danilović: Skupština nikada nije odlučivala o treneruDanilović: Radna komisija od pet članova vodiće klub dok se ne zakaže Izborna skupština. Voleo bih da dođe čovek na čelo kluba koji može da pomogne. Skupština nikada nije odlučivala ko će da bude trener Partizana.14:45 - Danilović: Ja više ne mogu da pomognemDanilović: Ja više ne mogu da pomognem na način koji sam mogao, potrošio sam svoje kredite i nije mi žao. Preuzimam odgovornost i za sve dobre i za sve loše stvari. Nisam umeo da objasnim neke stvari i stavim sve pod kontrolu kao i ranije. Raznih gluposti sam se naslušao ovih dana. Stvorila se velika tenzija. Nije bilo glasanja, niti je bilo ko koga smenio.14:40 - Danilović: Partizan je moj život i bićeDanilović: Partizan je moj život i biće. Za ovih 15 godina uradili smo mnogo vrhunskih stvari. I to mojim angažovanjem i mog tima. Prethodne dve godine bilo je dosta finansijskih problema. Nije samo jedan čovek kriv. Pravili smo neke poteze koji nisu popularni, a ni platežni. Napravili smo veliki brend i velike igrače. Neki su to znali da cene a neki ne.14:30 - Danilović podneo ostavku!Na sednice Skupštine KK Partizan dosadašnji predsednik crno-belih Predrag Danilović podneo je neopozivu ostavku. Na sednici Skupštine Andrija Mladenović, koji je obavljao i funkciju potpredsednika KK Partizan tražio je da se trener Duško Vujošević povuče sa pozicije šefa stručnog štaba. Očekuje se konferencija za medije14:20 - Završena sednica Skupštine KK PartizanZavršena sednica Skupštine KK Partizan. Članovi Skupštine su izašli, a čeka se konferencija za novinare13:15 - Počela je skupština KK PartizanSkupština Košarkaškog kluba Partizna počela je nešto posle 13 časova. Sednica Skupštine je zatvorena za javnost. Novinari čekaju ishod sednice, koja će odlučiti u kom pravcu će klub krenuti12:50 - Koprivica: Moramo da sačuvamo klubNa stadion je stigao i legendarni igrač Partizana Slaviša Koprivica. On se kratko obratio novinarima i rekao da je Partizan najvažniji i da klub mora da se sačuva. U klub su stigli i Predrag Danilović, Andreja Mladenović, Velimir Gašić...

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

12:30 - Vujošević stigao na stadionTrener Partizana Duško Vujošević stigao je na stadion. Vujoševića je dočekao legendarni navijač Partizana Miša Tumas, koji je vikao Dule ostani

http://www.youtube.com/watch?v=EIlYfgojeOg
Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Kako su saopštili iz Partizana, predsednik Predrag Danilović će održati konferenciju za medije po završetku zasedanja Skupštine u Klubu sportista na stadionu.Na Skupštini KK Partizan moglo bi da dođe do određenih promena u rukovodstvu, pošto je prvi čovek crno-belih Predrag Danilović odlučio da podnese ostavku.On je pre nekoliko dana o tome razgovarao s prijateljem i trenerom crno-belih Duškom Vujoševićem i saopštio mu svoju odluku. S druge strane, trener Partizana Duško Vujošević će se pojaviti na današnjoj Skupštini i sačekaće formiranje nove uprave, koja će odlučiti da li će on ostati šef struke ili ne. Navijači Partizana su u nedelju održali miting podrške Vujoševiću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track