(VIDEO) KORAĆ O LUDOM PRENOSU FINALA: Bolt i ja smo stari drugari!

Komentator u transu

(VIDEO) KORAĆ O LUDOM PRENOSU FINALA: Bolt i ja smo stari drugari!

Ostali sportovi -
Ovo je pobeda sporta nad farmacijom, pobeda sprota nad prevarantima, nad onima koji se drogiraju - ovim rečima je sjajni komentator Duško Korać ispratio novi trijumf Bolta

BEOGRAD - Poznati sportski komentator i veliki ljubitelj atletike, Duško Korać, svojim iskrenim komentarima oduševio je gledaoce prenosa finalne trke na 100 metara na Svetskom prvenstvu u Pekingu.

Favorit pre starta finalne trke bio je Amerikanac Džastin Getlin, koji se nakon dve suspenzije zbog dopinga vratio u sam vrh. 2001. je suspendovan na dve godine, a 2006. na samo četiri, iako bi u normalnim okolnostima dobio doživotnu suspenziju. Sjajni Bolt je u neizvesnom finišu uspeo da trijumfuje, na veliku radost Duška Koraća, koji je grmeo iz sveg glasa.

"Ovo je pobeda sporta nad farmacijom! Ovo je pobeda sporta nad prevarantima! Ovo je pobeda sporta nad onim koji se drogiraju!"

http://www.youtube.com/watch?v=rm1dPl0PtD8

Korać je poručio da je morao da navija za svog starog drugara Bolta protiv "dopingovanih" Amerikanaca.

"Bolt je moj stari prijatelj. S njim sam se družio još 2008. godine na Olimpijskim igrama u Pekingu. Bila je to oproštajna žurka. Mi smo sedeli zajedno. On je igrao, đuskao i pio neki rum. Slušali smo Boba Marlija", rekao je Korać za „Alo!“.

Bolt je u polufinalnoj trci imao veliki peh, pošto se na samom startu okliznuo, a Korać ističe da je zbog toga bio u predinfarktnom stanju.

"Biću potpuno iskren, u tih pet sekundi sam bio u predinfarktnom stanju. Da se Jusa nije plasirao u finale, ne da ne bih mogao da prenosim naredne trke, nego nisam siguran da bih bio živ. Kad je uspeo da prevaziđe ove prepreke znao sam da će pobediti. Osećao sam to, imamo Jusa i ja našu vudu vezu, koja traje već sedam godina" rekao je za "Alo" sjajni komentator RTS-a.

http://www.youtube.com/watch?v=7E3I7Tvusnw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track