ZORAN MOKA SLAVNIĆ: Sale, ne vadi se na FIBA i sudije!
Foto: Dragan Kadić, Dado Đilas

Bivši selektor o Đorđevićevom pravdanju

ZORAN MOKA SLAVNIĆ: Sale, ne vadi se na FIBA i sudije!

Košarka -
Brzopleto je reagovao, takva opravdanja gutaju narodne mase, a to ne priliči velikom asu, poručio Moka

Legendarni Zoran Moka Slavnić smatra da je selektor Srbije Aleksandar Ðorđević preterao kad je FIBA i sudije optužio za to što Srbija nije ušla u borbu za medalje na Evrobasketu.Ipak se stekao se utisak da za poraze od Litvanije i Francuske nisu krivi evropska kuća košarke i arbitri, već katastrofalan šut za tri poena, loša odbrana i bezidejnost. Ruku na srce, bilo je nekih loših sudijskih odluka, ali one nisu bile presudne za dva poraza „orlova“ na tek završenom Evropskom prvenstvu u Francuskoj.- Đorđević je bio direktni učesnik prvenstva i kao takav sigurno je emotivniji. I ovaj put je brzopleto reagovao povodom događaja koji su se desili. Ja sam sve drugačije video, a da nisam usamljen u tom viđenju, potvrđuju Žeravica, Tanjević i i jedini hrabri novinar Danilo Šotra. To ne priliči jednom bivšem velikom asu - kazao je Moka i dodao:- Takva vrsta opravdanja (neuspeh) ne pije vodu, to kod nas gutaju samo široke narodne mase. Svađu sa FIBA bih prihvatio, iako to nije pametno, ali samo ako ima razloga. U ovom slučaju nije tako.Slavnić smatra da uopšte nije video svrhu u okupljanju novinara na kojem bi napao sudije i FIBA.- Ne znam čemu ta njegova konferencija kad je svuda govorio da je primarni zadatak ispunjen i da to četvrto mesto, daj bože, imamo u narednih deset godina - zaključio je Slavnić.

I on peckaSKARIOLO: SAMO TRAŽITE IZGOVORESelektor šampiona Evrope Serđo Skariolo na Tviteru je pecnuo one koji za neuspeh traže razna opravdanja.- Neko je rekao: „Reci mi na koji način gubiš i ja ću ti reći još koliko ćeš gubiti.“ Doping, sudije, još izgovora... Što više gledam kako naši rivali reaguju na sopstvene poraze, to sam optimističniji pred sledeća takmičenja - poručio je Skariolo.

RealnoIZGUBILI SMO OD NAJGORE LITVANIJESlavnić smatra da Srbija spada u sam vrh evropske košarke i da poraz od Litvanije nije smeo da se desi, jer je tim sa severa Evrope po kvalitetu ispod naše selekcije.- Voleo bih da mi neko kaže koje su to ekipe bolje od Srbije. I da pristanem da na silu priznam da su to Francuska i Španija, trebalo bi da osvojimo bronzu. Izgubili smo od Litvanije, koja ima najgori tim u poslednjih deset godina - istakao je Slavnić.

ČinjeniceŠTA JE ĐORĐEVIĆ REKAONe vole da nas vide u mečevima za medalje i finalimaKako je moguće da nam za Litvance delegiraju Španca i LetoncaParker je rekao Teu da ga sudije ne respektuju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track