ZATVARANJE GRANICA Lisac: Hrvati ruše ABA ligu
Foto: Saša Pa

Neizvestan početak takmičenja

ZATVARANJE GRANICA Lisac: Hrvati ruše ABA ligu

Košarka -
Imaćemo ogroman problem, kalendar je zgusnut i svako odlaganje početka znači katastrofu, kaže jedan od osnivača lige

Zatvaranje granice od strane Hrvatske imaće posledice i na regionalna sportska takmičenja, košarkašku ABA ligu, rukometnu SEHA i vaterpolo Triglav ligu.Zbog nemogućnosti da se sa srpskim pasošem pređe hrvatska granica, početak ABA lige bi tako mogao da bude odložen do rešenja problema između dve države. Prema rasporedu, prvo kolo trebalo bi da se odigra 1. i 2. oktobra. Međutim, nisu u problemu samo ekipe iz Srbije već i timovi koji u svojim redovima imaju košarkaše iz Srbije.Jedan od osnivača lige i njen čelnik Roman Lisac kaže da, ukoliko se situacija hitno ne reši, regionalno takmičenje ulazi u veliki problem.- Ne mogu da verujem šta nam Hrvati rade! Da zatvore granicu... Pa to će biti veliki problem za ligu, kalendar je zgusnust, ako bude odlaganja, ne znam gde ćemo pronaći termine. Ali nije samo to problem, i same izbeglice stvaraju poteškoće jer je na granici gužva, putovanje je otežano - kaže Lisac.Prva sporna utakmica za srpske klubove na programu je u drugom kolu, kada Crvena zvezda gostuje u Zadru, ali pitanje je kako će se odigrati meč između Cibone i Igokee već na startu takmičenja.Ništa bolja situacija nije u rukometnom takmičenju, a u vaterpolo Triglav ligi u prvom i drugom kolu naše ekipe ne gostuju u Hrvatskoj.

Kako će putovati?U SKORO SVIM EKIPAMA IMA SRBAIgokea, na primer, ima čak šest prvotimaca sa srpskim putnim ispravama. Za Budućnost igra Jaramaz, u Krki su Katnić i Sinovec, Sutjeska ima Kruščića, a u redovima MZT Skoplje su čak petorica - Drenovac, Ljubičić, Luković, Mijatović i Protić. U Šentjuru igra Ponjavić, Vučetić i Lešić brane boje Olimpije, a Zadra Marinković. Dakle, biće blokirana cela liga!

Preko BrčkogČOVIĆ SE PROBIO DO ZADRAPredsednik Crvene zvezde Nebojša Čović, uprkos blokadi, stigao je u Zadar, ali ne preko hrvatske granice već preko Brčkog, i prisustvovaće sastanku klubova ABA lige. S druge strane, košarkaši crveno-belih nalaze se u Zadru, gde učestvuju na izuzetno jakom turniru. Pored šampiona ABA lige, u dvorani „Krešimir Ćosić“ igraće Olimpijakos, Fenerbahče, Bajern Minhen, Darušafaka, kao i domaćin Zadar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track