PERFEKTAN START SEZONE: Korać pregazio šampiona Hrvatske!
Foto: Kurirsport

Medvešćak pao u Beogradu

PERFEKTAN START SEZONE: Korać pregazio šampiona Hrvatske!

Košarka -
Najzaslužnija za ubeljiv trijumf Koraća bila je Kristina Topuzović koja je meč završila sa dabl-dabl učinkom 16 poena i 11 skokova

BEOGRAD - Košarkašice Radivoja Koraća ubedljivo su savladale hrvatskog šampiona, ekipu Medvešćaka, u derbiju 3. kola regionalne lige (MŽRKL) rezultatom 77:48 (24:12, 8:23, 24:2, 21:11). Medvešćak je bolje otvorio utakmicu. Gošće su u četvrtom minutu prve deonice imale tri poena prednosti (10:7), međutim, usledila je sjajna serija "Žućkovih naslednica" 17:2 za ubedljivu prednost na kraju prve četvrtine (24:12). Međutim, u drugoj deonici dogodio se neshvatljiv pad u igri domaćeg tima, pa su borbene Zagrepčanke nakon trojki Borović i Majstorović uspele da dođu do izjednačenja u osmom minutu druge četvrtine (29:29). U samom finišu hrvatski klub je potpuno preokrenuo rezultat, pa je Korać na odmor otišao sa tri poena zaostatka (35:32). Izabranice trenera Miloša Pavlovića demonstrirale su silu u trećoj četvrtini. Naime, na samom startu drugog poluvremena prave seriju 11:0, a nedugo zatim i novu 13:0 za neverovatnih 24:2 u trećoj deonici. Andrijana Vasović je imala sjajnu rolu u napadu, a blistala je i Sanja Mandić koja je perfektno razigravala saigračice i poenima uz zvuk sirene praktično stavila tačku na ovaj meč već na kraju treće četvrtine (56:37). U poslednjoj deonici treneri su dali šansu mlađim igračicama. Korać je i taj period igre rešio u svoju korist i apsolutno zasluženo zabeležio više nego ubedljivu pobedu (77:48).

Najzaslužnija za ubeljiv trijumf Koraća bila je Kristina Topuzović koja je meč završila sa dabl-dabl učinkom 16 poena i 11 skokova. Sjajnu partiju pružila je Lidija Vučković, koja je odličnom igrom u odbrani potpuno zaustavila najbolju košarkašicu Medvešćaka Ivu Borović (5p). Lidija je imala 10 poena i šest osvojenih lopti na meču. Sanja Mandić je dodala 9 poena uz 8 asistencija, isto toliko ubacile su Erak i Vasović. U poraženom timu istakle su se Patricija Bura sa 14 i Nina Premasunac sa 11 postignutih poena. U narednom kolu Radivoj Korać igra na svom terenu protiv ekipe "Plej Of" iz Sarajeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track