PRLJAVE IGRE UOČI EL KLASIKA: Od sudija traženo da pomognu Realu protiv Barselone?
Foto: Reuters

Skandal u Španiji

PRLJAVE IGRE UOČI EL KLASIKA: Od sudija traženo da pomognu Realu protiv Barselone?

Fudbal -
Jakinto Visente, advokat koji je specijalizovan za sport, napisao je pre nekoliko dana dokument u kojem se detaljno opisuju pritisci na ovog sudiju, a ceo slučaj je predočio tužilaštvu u Barseloni

BARSELONA - Jedan španski fudbalski sudija dobio je pretnje i od njega je traženo da pomogne Realu na meču sa Barselonom, koji je na programu 21. novembra u Madridu.Katalonski list "Esportiu" naveo je da se radi o pomoćnom sudiji čije ime nije objavljeno. Ovaj list navodi da je jedan drugi sudija tom arbitru saopštio da mu je rečeno da je dobio instrukcije kako bi trebalo da pomogne Realu na predstojećem "El klasiku" iako do najvećeg derbija španskog fudbala ima mesec dana i još se ne zna ko će voditi ovaj duel. Međutim, trebalo bi uzeti u obzir da se radi o katalonskom listu, koji je naklonjen Barseloni.

Ceo slučaj ispituje i špansko tužilaštvo. Jakinto Visente, advokat koji je specijalizovan za sport, napisao je pre nekoliko dana dokument u kojem se detaljno opisuju pritisci na ovog sudiju, a ceo slučaj je predočio tužilaštvu u Barseloni. Visente je zahtevao da se ime i lični podaci sudije ne objave jer bi to moglo da ga ugrozi. Međutim, sudija želi da se taj dokument objavi jer bi to moglo da pomogne da se slični incidenti spreče u budućnosti. Real je prvi na tabeli sa 18 bodova, koliko ima i trećeplasirana Barselona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track