POZADINA SUKOBA: Milan Tomić mrzi sve što je srpsko!

Nije Sale slučajno psovao kolegu

POZADINA SUKOBA: Milan Tomić mrzi sve što je srpsko!

Košarka -
Tomić i kao igrač često ulazio u konflikt sa rivalima, pa su na udaru bili Bodiroga, Tomašević, Savić, sudije...

Grčku košarku i dalje trese skandal koji se desio posle atinskog derbija, kada je Aleksandar Ðorđević u ulozi prvog trenera Panatinaikosa psovao sve po spisku pomoćnom treneru Olimpijakosa Milanu Tomiću.

Krvnički... Tomić udarao i Bodirogu
Krvnički... Tomić udarao i Bodirogu

Tamošnji sajt Onsport podsetio je na ispade koje je Tomić imao kao igrač i trener crveno-belih, a u vezi su za uvek napete mečeve sa ljutim rivalom Panatinaikosom. Tomić, čovek rodom iz Beograda koji je ceo život proveo u Grčkoj, očigledno nije cvećka, pa je tako često ulazio u frku na parketu, naročito sa igračima s prostora bivše Jugoslavije, s kojima je nalazio zajednički jezik u psovkama.Posebno je ostala zapamćena tuča s Dejanom Bodirogom, u to vreme najvećom zvezdom zelenih, u derbiju odigranom 19. maja 2002. godine. Najpre je došlo do koškanja nekoliko igrača oba tima, a Dejan je u jednom trenutku pokušao da ih razdvoji. Iznenada je bez ikakvog razloga popio udarac u lice. Zveknuo ga je niko drugi do Milan Tomić! Bodiroga se tada razbesneo i situacija je jedva smirena.

Smetaju mu i sudije... Milan Tomić često negoduje zbog odluka arbitara
Smetaju mu i sudije... Milan Tomić često negoduje zbog odluka arbitara

Čak i kada je postao deo stručnog štaba kluba s Pireja, a kasnije i prvi trener, često je i prilično agresivno prigovarao sudijama. Tako je bilo i utorak uveče, kada je posle poraza od Panatinaikosa prišao arbitrima. Nakon toga, došlo je do svađe s predstavnicima domaćih, a Aleksandar Đorđević ga je častio brojnim uvredama i pomenuo mu familiju.- Žalio sam se na suđenje, a usledila je reakcija ljudi iz Panatinaikosa. To nisu reči koje smem javno da kažem - rekao je Tomić.

Prvi trener besanSFAIROPULOS: BRIGA ME ZA SALETOVO IZVINJENJETrener Olimpijakosa Janis Sfairopulos je u znak protesta zbog ponašanja Ðorđevića i ostalih predstavnika Panatinaikosa napustio konferenciju za novinare.- Ne mogu da sedim sa čovekom koji nam je vređao porodice, psovao Tomiću majku i oca. Ne zanima me da li će mi se sada izviniti za svoje reči - rekao je Sfairopulos.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja