(VIDEO, FOTO) 10 izjava Majkla Džordana koje će vas ostaviti bez daha!
Foto: Profimedia

Motivacija je ključ uspeha

(VIDEO, FOTO) 10 izjava Majkla Džordana koje će vas ostaviti bez daha!

Košarka -
Pročitajte legendarne izjave najboljeg košarkaša svih vremena

Najbolji košarkaš svih vremena, čovek koji je ovu igru podigao na najviši mogući nivo, košarkaš koji je sam postavljao granice - negovo Visočanstvo MAJKL DŽORDAN.

Možda nije postigao najviše poena u istoriji, nije poobarao sve rekorde, ali je igrač koji je uvek bio najbolji kada je to bilo najvažnije za njegov tim. Naime, u svih šest finala u kojima je učestvovao bio je proglašen za najkorisnijeg igrača, pet puta je bio najkorisniji igrač lige, 14 puta je bio učesnih "Ol-star" vikenda, 10 puta je bio najbolji strelac lige, a jednom čak i najbolji defanzivac. Postigao je ukupno 32,292 poena, a prosečno je tokom blistave NBA karijere beležio 30,1 poen, 6,2 skoka i 5,3 asistencije..

Njegove mudre misli nabolje govore o neverovatnom uspehu koji je postigao. Ovo je 10, po našem mišljenju, najboljih citata legendarnog Amerikanca:

- Promašio sam više od 9.000 šuteva u svojoj karijeri. Izgubio sam skoro 300 utakmica. Čak 26 puta sam imao odlučujući šut za pobedu i promašio sam. Padao sam iznova, iznova i iznova u životu. I zato sam uspeo!- Ako pokušavate da postignete nešto često ćete naići na barikade. Ja sam ih imao. Svi mi smo ih imali. Ali prepreke ne treba da vas zaustave. Ako naiđete na zid, nemojte da se okrenete i predate se. Pronađite način da se popnete, prođete kroz njega ili oko njega.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

- Mogu da prihvatim neuspeh, svakome se desi da ne uspe u nečemu. Ali, ne mogu da prihvatim odustajanje.

- Postoje ljudi koji žele da se nešto dogodi, zatim oni koji bi voleli da se to dogodi, alli i oni koji čine da se to dogodi.

- Da biste uspeli morate da budete sebični, inače nikada nećete postići to što želite. Onda kad dostignete svoj najviši nivo, onda treba da budete nesebični. Ostanite dostupni. Ostanite u kontaktu. Nemojte se izolovati.

- Košarka je kao žena: Zahteva lojalnost i odgovornost, ali me ispunjava i pruža mi neophodan mir.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

- Talenat pobeđuje na utakmicama, ali timski rad i inteligencija osvajaju šampionate.

- Igram za pobedu, nebitno da li je u pitanju trening ili utakmica. I neću dozvoliti da nešto stane na put meni i mom takmičarskom duhu.

- Kad izgubim osećaj za motivaciju i osećaj da se dokazujem kao košarkaš, onda ću znati da je došlo vreme da se povučem iz košarke.

- Samo igrajte, zabavite se, uživajte u igri.

http://www.youtube.com/watch?v=rL--gQ2AvJY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track