BOŽOVIĆ: Nadam se nastavku pobedničkog niza
Foto: Crvenazvezdafk.com

Optimista

BOŽOVIĆ: Nadam se nastavku pobedničkog niza

Fudbal -
Oni su zasluženo na drugom mestu. Sviđa mi se kako igraju, otvoreno i napadački. Pored svega toga, ja se nadam da ćemo uspeti da pobedimo - rekao je trener crveno-belih

BEOGRAD - Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas predstojeći duel sa Borcem sa pravom nosi epitet derbija i poželeo kolegi Nenadu Lalatoviću da i na kraju sezone budu drugi.

"Borac je najprijatnije iznenađenje i biće nam teško. Čačani se zasluženo nalaze na drugoj poziciji i to kažem po načinu na koji igraju, otvoreno i napadački. Međutim, nadam se da ćemo uspeti da pobedimo u dopadljivom meču", rekao je Božović na konferenciji za medije na stadionu Rajko Mitić.

On je dodao da velike zasluge za odlične rezultate Borca ima trener Nenad Lalatović, bivši igrač i trener Zvezde.

"Lalatović će hteti da pokaže da je nepravedno otišao iz Zvezde. Imaće motiv, rezultatima u Borcu je pokazao da je dobar trener. Nadam se da ću ja izaći iz tog duela kao pobednik, a želim mu da završi prvenstvo na drugoj poziciji".

Na pitanje da li crveno-beli posle 11 trijumfa u nizu mogu da igraju još bolje, crnogorski trener odgovorio je u svom stilu:

"Možemo da promenimo formaciju i igramo sa dva napadača, ali i pet igrača i trenera", stigao je da se našali Božović.

On ne misli da ekipa rivale ne pobeđuje lako.

"Ne dobijamo rutinski, što se videlo na utakmici protiv Vojvodine kada nas je spasio golman Kahriman kod šanse Ožegovića. Ima nedostataka u igri, a problem je u tome što igramo mnogo ofanzivno, pa se desi da smo ranjivi. Zvezda ne može da igra drugačije, trudićemo se da igramo dobar fudbal".

Božović je dodao da nije iznenađen pisanjem engleskih medija o interesovanju Mančester Junajteda, Čelsija i Evertona za Marka Grujića.

"Koliko sam upoznao Grujića te priče ne mogu da ga destabilizuju. Poznato je da je i letos imao ponude, ali je želeo da ostane. Uvek postoje nepristojne ponude, ako bi ona došla, zbog finansijske situacije, bilo bi je teško odbiti. Mislim da on ne želi da ode i da ima dosta prostora za napredak".

Levi bek crveno-belih Luis Ibanjez ističe da mu je drago zbog uspešnog niza tima.

"Nadam se da ćemo nastaviti sa dobrim igrama i pobedama. Svi protiv Zvezde igraju veoma motivisani, i ja bih tako radio. Imamo kvalitetne igrače u napadu, teško ih je zaustaviti, pa protivnici moraju da ih udaraju", poručio je Argentinac.

Utakmica između Crvene zvezde i Borca igra se sutra od 17 sati na stadionu Rajko Mitić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track