Najnovije vesti

DEJAN BODIROGA ZA KURIR: Srbija će i dalje imati svoj klub u Evroligi!
Foto: Dragana Udovičić

Tvrdi da nema mesta panici

DEJAN BODIROGA ZA KURIR: Srbija će i dalje imati svoj klub u Evroligi!

Košarka
Elitno takmičenje će funkcionisati po sadašnjim propozicijama do daljeg, kaže naš košarkaški as, koji obavlja funkciju predsednika takmičarske komisije FIBA

Predsednik takmičarske komisije FIBA Dejan Bodiroga tvrdi da će Srbija i dalje imati predstavnika u Evroligi ukoliko se za to naš klub izbori kroz regionalnu ABA ligu.U razgovoru za Kurir on je istakao da od sastanka 3. novembra u Švajcarskoj ne treba ništa epohalno očekivati, a pogotovo ne loše vesti, koje su pojedini mediji lansirali prethodnih dana.

Bodiroga je demantovao da će timovi iz ABA lige sigurno izgubiti mesto u elitnom takmičenju, napominjući da tu ima još prostora za pregovore na relaciji između FIBA, Evrolige i najjačih klubova u Evropi.- Vidim da se podigla velika prašina oko toga da li će regionalno takmičenje izgubiti mesto u Evroligi. To nije tačno i ništa se spektakularno neće dogoditi na sastanku 3. novembra. To je samo jedan u nizu razgovora na temu kako će u budućnosti izgledati ovo takmičenje. Do konačnog dogovora ima još mnogo vremena i zasad će Evroliga funkcionisati po sadašnjim propozicijama. To znači da će regionalno takmičenje i dalje imati predstavnike u Evroligi - kazao je Bodiroga i istakao da veruje da će se pronaći najbolja solucija koja će zadovoljiti sve strane, a za to je potrebno vreme:- Iskreno se nadam da će predstojeći sastanci doneti rešenje kojima će biti zadovoljni svi akteri. Treba istaći da su u prethodnom periodu već obavljeni razgovori s ljudima iz ABA lige, najjačim klubovima Evrope. Smatram da ne treba na brzinu donositi ishitrene odluke, nego putem razgovora stići do najbolje solucije - zaključio je Bodiroga.

Zvezda ne strahuje... Još će igrati u Evropi
Zvezda ne strahuje... Još će igrati u Evropi

Sistem takmičenjaFERNANDEZ: NEMA PROMENA U EVROLIGIPredstavnik za štampu Evrolige Dijego Fernandez za Kurir je rekao da se sistem takmičenja u Evroligi do daljeg neće menjati.- Evroliga će i ubuduće funkcionisati kako je dogovoreno. Tu nema nikakvih promena, a što se tiče sastanka s čelnicima FIBA, u ovom trenutku ne mogu ništa da vam kažem dok se on ne održi. Isto tako klubovi zasad ne žele nikakve promene u Evroligi - poručio je Fernandez.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...