DEJAN BODIROGA ZA KURIR: Srbija će i dalje imati svoj klub u Evroligi!
Foto: Dragana Udovičić

Tvrdi da nema mesta panici

DEJAN BODIROGA ZA KURIR: Srbija će i dalje imati svoj klub u Evroligi!

Košarka -
Elitno takmičenje će funkcionisati po sadašnjim propozicijama do daljeg, kaže naš košarkaški as, koji obavlja funkciju predsednika takmičarske komisije FIBA

Predsednik takmičarske komisije FIBA Dejan Bodiroga tvrdi da će Srbija i dalje imati predstavnika u Evroligi ukoliko se za to naš klub izbori kroz regionalnu ABA ligu.U razgovoru za Kurir on je istakao da od sastanka 3. novembra u Švajcarskoj ne treba ništa epohalno očekivati, a pogotovo ne loše vesti, koje su pojedini mediji lansirali prethodnih dana.

Bodiroga je demantovao da će timovi iz ABA lige sigurno izgubiti mesto u elitnom takmičenju, napominjući da tu ima još prostora za pregovore na relaciji između FIBA, Evrolige i najjačih klubova u Evropi.- Vidim da se podigla velika prašina oko toga da li će regionalno takmičenje izgubiti mesto u Evroligi. To nije tačno i ništa se spektakularno neće dogoditi na sastanku 3. novembra. To je samo jedan u nizu razgovora na temu kako će u budućnosti izgledati ovo takmičenje. Do konačnog dogovora ima još mnogo vremena i zasad će Evroliga funkcionisati po sadašnjim propozicijama. To znači da će regionalno takmičenje i dalje imati predstavnike u Evroligi - kazao je Bodiroga i istakao da veruje da će se pronaći najbolja solucija koja će zadovoljiti sve strane, a za to je potrebno vreme:- Iskreno se nadam da će predstojeći sastanci doneti rešenje kojima će biti zadovoljni svi akteri. Treba istaći da su u prethodnom periodu već obavljeni razgovori s ljudima iz ABA lige, najjačim klubovima Evrope. Smatram da ne treba na brzinu donositi ishitrene odluke, nego putem razgovora stići do najbolje solucije - zaključio je Bodiroga.

Zvezda ne strahuje... Još će igrati u Evropi
Zvezda ne strahuje... Još će igrati u Evropi

Sistem takmičenjaFERNANDEZ: NEMA PROMENA U EVROLIGIPredstavnik za štampu Evrolige Dijego Fernandez za Kurir je rekao da se sistem takmičenja u Evroligi do daljeg neće menjati.- Evroliga će i ubuduće funkcionisati kako je dogovoreno. Tu nema nikakvih promena, a što se tiče sastanka s čelnicima FIBA, u ovom trenutku ne mogu ništa da vam kažem dok se on ne održi. Isto tako klubovi zasad ne žele nikakve promene u Evroligi - poručio je Fernandez.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track