Bruklin Netsi počeli sa radom
Foto: KURIR

NBA

Bruklin Netsi počeli sa radom

Košarka -
Netsi će biti jedini tim u NBA sa crnim i belim osnovnim bojama. Klupski grb je u obliku štita na kome piše "Nets" iznad košarkaške lopte na kojoj je velikim slovima napisano slovo "B". Logo i boje osmislio manjinski vlasnik reper Džej-Zi

NJUJORK - Košarkaški klub Bruklin Nets počeo je da radi, a javnosti je prikazao svoj novi znak i nove, crno-bele boje. "Zdravo, Brukline! Dugo sam čekao da kažem to. Jako je uzbudljivo", rekao je centar Bruk Lopez u sportskoj prodavnici koja se nalazi preko puta novog doma Netsa, Barkliz centra, koji bi uskoro trebalo da bude završen.

Osim Lopeza, događaju su prisustvovali i trener Ejveri Džonson, generalni menadžer Bili King, zatim manjinski vlasnik Brus Retner, inicijator preseljenja Netsa iz Nju Džersija u Bruklin, kao i predsednik okruga Bruklin, Marti Markovic.

"Danas je veliki dan za Bruklin. Prošla je decenija od kada sam počeo da razgovaram o ovome sa Martijem. Trebalo nam je 10 godina, ali smo sada zvanično Bruklin Netsi", rekao je Retner.

On se suočavao sa pravnim i medijskim otporom zbog želje da izgradi novu arenu i preseli tim koji je kupio 2004. godine.

"Dame i gospodo kletva O"Malijevih je zvanično završena", dodao je Retner.

Porodica O"Mali kontolisala je bejzbol tim Dodžers od 1950. do 1998. godine, i preselila je tim iz Bruklina u Los Anđeles posle sezone 1957. Netsi su igrali u Nju Džersiju od 1977. godine, a preseljenjem preko reke Hadson su ostavili i svoje crvene, bele i plave boje.

Netsi će biti jedini tim u NBA sa crnim i belim osnovnim bojama. Klupski grb je u obliku štita na kome piše "Nets" iznad košarkaške lopte na kojoj je velikim slovima napisano slovo "B". Netsi su objavili da je logo i boje osmislio manjinski vlasnik reper Džej-Zi, a da su ga na to inspirisali znaci iz podzemne železnice iz 1957. godine.

Netsi se nadaju i da će im preseljenje u Bruklin doneti sreće u rezultatima, koja je uglavnom bila u senci Njujork Niksa.

"Mrežice" nikad nisu osvojile titulu u NBA, mada su dva puta bili u finalu, 2002. i 2003. godine, kada ih je predvodio Džejson Kid. Netsi nisu bili u plej-ofu od 2007. godine. Klub je 2009. kupio ruski milijarder Mihail Prohorov.

Ekipa je u sezoni 2009/10. izgubila 70 utakmica. "Nadamo se da ćemo u ovo doba sledeće godine biti na pres turneji za plej-of 2013. godine", rekao je trener Džonson. Netsi su ovu sezonu završili sa 22 pobede i 44 poraza.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track