(VIDEO) LUČIĆ KAO STEF KARI: Bivši kapiten Partizana sa Valensijom napravio niz od 21 pobede
Foto: Valenciabasket.com

Fantastično dostignuće

(VIDEO) LUČIĆ KAO STEF KARI: Bivši kapiten Partizana sa Valensijom napravio niz od 21 pobede

Košarka -
Košarkaši Valensije imaju neverovatnu sezonu.

Ekipa za koju igra srpski internacionalac Vladimir Lučić pobedila je danas Manresu kao gost 74:62 i nastavila fantastičan niz. Naime, Valensija ima 11 pobeda u isto toliko mečeva u španskom prvenstvu. Na sve to treba dodati i maksimalan učinak u deset utakmica Evrokupa. Dakle, ukupno na 21 meču nije doživela poraz!

Strašna serija Valensije počela je trijumfom nad Realom u Madridu u prvom kolu domaćeg šampionata i od tada ekipa trenera Pedra Martineza ne zna šta je neuspeh.

Današnjim trijumfom Valensija je srušila klupski rekord od 20 pobeda na startu sezone 1999/2000 kada je pod vođstvom Mikija Vukovića taj podvig zabeležila u ACB ligi i Kupu Saporte.

Ove sezone u prvenstvu najefikasniji je Amerikanac Džastin Hamilton sa prosekom 16,4 poena po meču, Rafa Martinez daje 12,0, Fernando San Emeterio 9,7... Bivši kapiten Partizana Lučić u proseku beleži šest poena. Drugi Amerikanac Luk Sikma je najbolji skakač sa 5,6 uhvaćenih lopti po utakmici, a sa 3,2 dodavanja je u vrhu liste asistenata.

Valensija već u utorak ima priliku da nastavi blistavi niz jer dočekuje Mursiju. Ako dobije i naredna tri duela izjednačiće fantastičan rezultat Golden Stejta, koji je u NBA ligi slavio u uvodna 24 meča. Naravno, Valensija igra u slabijoj konkurenciji, ali njeno dostignuće svakako ima epitet vanserijskog.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track