Boston poveo protiv Atlante sa 2:1
Foto: REUTERS

Boston poveo protiv Atlante sa 2:1

Košarka -
U Zapadnoj konferenciji, ostvario je i Denver koji je savladao Lejkerse sa 99:94 i smanjio vođstvo tima iz Los Anđelesa na 2:1

NJUJORK - U nastavku četvrtfinala plejofa Istočne konferencije američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Boston je jutros na svom terenu savladao Atlantu, posle produžetka, sa 90:84 i poveo sa 2:1 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede.

Sa 2:1 u seriji takođe na Istoku, povela je i Filadelfija koja je pobedila Čikago sa 79:74.

Pobedu kao domaćin, ali u Zapadnoj konferenciji, ostvario je i Denver koji je savladao Lejkerse sa 99:94 i smanjio vođstvo tima iz Los Anđelesa na 2:1.

Igrač utakmice u Bostonu bio je Radžon Rondo koji je stigao do 20. "tripl-dabla" u karijeri. Sa 17 koševa, 14 skokova i 12 asistencija Rondo je bio apsolutno najzaslužniji za drugu pobedu "Kelta" u četvrtfinalnoj seriji.

Pored Ronda dobru partiju pružio je Pol Pirs sa 21 poenom, a ohrabrenje za Boston predstavlja povratak u tim Reja Alena. Alen je pauzirao zbog povrede članka a u meču protiv Atlante ubacio je 13 koševa. Aleksandar Pavlović nije ulazio u igru.

Na suprotnoj strani najistaknutiji pojedinac bio je Džo Džonson sa 29 poena. Šest manje ubacio je Džef Tig, dok je Vladimir Radmanović za tri minuta uspeo samo da napravi tri faula.

Predvođen Tajom Losonom i Džavalom Mekgijem Denver je iznenadio Lejkerse i potpuno zasluženo stigao do prve pobede u seriji. Sa 25 koševa Loson je bio najefikasniji akter susreta, dok je Mekgi apsolutno dominirao pod obručima uhvativši čak 15 lopti. Pritom, stigao je i da ubaci 16 poena.

U poraženom Lejkersima najbolji utisak ostavio je Endrju Bajnam sa 18 koševa i 12 skokova. Efikasniji je, istina, bio Kobi Brajant koji je postigao 22 poena, ali uz šut iz igre 7-23.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track