Borovčanin: Dogodine napadam svetsku titulu
Foto: Kurir

Borovčanin: Dogodine napadam svetsku titulu

Ostali sportovi -
Narednih nekoliko dana ostaće u rodnom gradu i nastaviti s pripremama jer ga 1. novembra očekuje novi termin za odbranu titule

LOZNICA - Najbolji srpski bokser i šampion Evrope u kruzer kategoriji u WBO verziji Nenad Borovčanin izjavio je da želi da napreduje i sledeće godine napadne svetsku titulu.

Borovčanin je u Loznici po drugi put u karijeri odbranio titulu, pošto je savladao Nemca turskog porekla Varola Vekioglua tehničkim nokautom u šestoj rundi.

"Zadovoljan sam pobedom, osećao sam veliki pritisak pre ulaska u ring, jer sam boksovao u rodnom gradu. Bilo je toplo, zbog reflektora i velikog broja ljudi, ali dobrom taktikom sam izmorio protivnika i trijumfovao. Trenutno sam osmi na rang listi, želja mi je da napredujem, budem izazivač broj jedan kako bi imao bolje uslove u pregovorima za svetsku titulu koja je u planu naredne godine", rekao je Borovčanin. On je u drugoj rundi načeo Nemca i do prekida meča bio dominantan i bolji rival.

"Nisam bio isprovociran, udario sam ga u stomak i glavu i znao sam da je to znak da krenem u napad. Otvorenije sam ušao u duele i ispostavilo se da je to bio pravi potez, jer ne znam da li bi mi se slična šansa ukazala kasnije", rekao je Borovčanin.

Srpski bokser nije mogao, a da ne pohvali atmosferu u dvorani "Lagator" i navijanje Lozničana.

"Posebno sam ponosan na publiku, jer je aplaudirala prilikom intoniranja nemačke himne. Pokazali su da poštuju mog protivnika, samim tim i mene i ovo je novina kada je navijanje u pitanju. Drago mi je da sam 30. pobedu ostvario u Loznici, koja je u petak izgledala kao Las Vegas", rekao je Borovčanin.

On je dodao da će narednih nekoliko dana ostati u rodnom gradu i nastaviti sa pripremama, jer ga 1. novembra očekuje novi termin za odbranu titule.

Borovčanin je titulu u WBO verziji osvojio u junu prošle godine u Banjaluci protiv Bugarina Konstantina Semerdžijeva, a tron je odbranio u decembru u Novom Sadu kada je tehničkim nokautom savladao Nemca Larsa Buholca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track