Borovčanin odbranio titulu
Foto: Kurir

Borovčanin odbranio titulu

Ostali sportovi -
Borovčanin je tehničkim nokautom u šestoj rundi došao do 30. pobede u karijeri i tako opravdao dobro poznati moto "poraz nije opcija"
1 / 5 Foto: Kurir

LOZNICA - Srpski bokser Nenad Borovčanin odbranio je titulu WBO prvaka Evrope u kruzer kategoriji, pošto je u petak veče u Loznici pobedio Nemca turskog porekla Varola Vekioglua.

Borovčanin je tehničkim nokautom u šestoj rundi došao do 30. pobede u karijeri i tako opravdao dobro poznati moto "poraz nije opcija".

Posle početnog odmeravanja snaga, srpski borac je prvi došao do prednosti u finišu druge runde kada je serijom udarca uspeo da uzdrma Vekioglua.

Borovčanin je iskusno boksovao, kontra gardom držao je protivnika na odstojanju i u nastavku meča nastavio da dominira.

"Vekioglu je poznat kao jak udarač i nokauter. Bio sam oprezan, čekao sam ga i posle četvrte runde osetio da su mu udarci bili sve slabiji. U jednom trenutku uspeo sam da mu izbijem vazduh i to je bio znak da krenem u napad", rekao je sprski bokser posle meča.

Borovčanin je drugi put u karijeri odbranio WBO tron, pošto je u decembru prošle godine u Novom Sadu tehničkim nokautom savladao Nemca Larsa Buholca.

Srpski bokser je titulu osvojio u junu prošle godine u Banjaluci protiv Bugarina Konstantina Semerdžijeva.

Pobeda za Srbiju i RS

Poznat je kao nokauter, nisam imao ništa drugo nego da se dobro krećem i čekam poziciju za jake udarce. Njemu su udarci oslabili već posle četiri runde.Osetio sam krajem šeste runde da više nema vazduha... Ovo su grad i zemlja koje volim. Pobedu posvećujem Srbiji i Republici Srpskoj. Posebno mi je drago što je publika pokazala kulturu, sjajno navijala i nije zviždala nemačkoj himni - rekao je Borovčanin posle meča.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track