(VIDEO) OSTVARENJE SNA: Dušan Bulut jedini Evropljanin na prestižnom 1x1 turniru u Njujorku
Foto: Oks.org.rs

Svaka čast majstore

(VIDEO) OSTVARENJE SNA: Dušan Bulut jedini Evropljanin na prestižnom 1x1 turniru u Njujorku

Košarka -
Najbolji 3x3 igrač na svetu, Novosađanin Dušan Domović Bulut učestvovaće na najnapetijem basketaškom turniru na svetu Fightball, koji će se održati od 1. do 3. marta u Njujorku.

Fightball je karakterističan po tome što igru 1x1 sa uličnih terena seli u arenu obasjanu reflektorima, a atmosfera, uzbuđenje, napetost i težina turnira više podsećaju na bokserski meč.

Priliku da pokažu sve svoje veštine, izdržljivost, snagu i strast pod košem, dobilo je 16 basketaša, a među njima je i Bulut koji je jedini učesnik iz Evrope.

On već duže vreme suvereno vlada tronom FIBA 3x3 pojedinačne rang liste, a sa svojim timom Novi Sad Al Wahda osvojio je gotovo sve što se osvojiti može. Osim toga, Bulut je predstavljao Srbiju na prestižnom 1x1 turniru Red Bull King of the Rock na Alkatrazu.

Dušanov "killer instinct", zadaje glavobolju njegovim protivnicima i čini ga nezaustavljivim na terenu pa nije čudo što se našao u ovom odabranom društvu za Fightball.

Fightball će imati dva kvalifikaciona turnira iz kojih će osam najboljih i najjačih basketaša odmeriti snage u finalnom turniru, a novčana nagrada za onog koji ostane neporažen pod košem biće 100.000 dolara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track