MEGA ČUDO: Nemaju kuću, a vladaju košarkom
Foto: Fonet

Osvajači Kupa

MEGA ČUDO: Nemaju kuću, a vladaju košarkom

Košarka -
Kad sam pravio klub, imao sam cilj da pobedimo FMP, pa da stavimo katanac. Nisam ni sanjao da ćemo ikada osvojiti neki trofej, uz osmeh kaže Miško Ražnatović, alfa i omega Mega Leksa

Novo srpsko košarkaško čudo zove se Mega Leks. Alfa i omega ovog kluba, poznati menadžer Miodrag Ražnatović otkriva da nije mogao ni da sanja da će jednog dana osvojiti trofej.Projekat koji je zamišljen da pruža priliku mladim igračima gotovo preko noći postao je ozbiljan košarkaški faktor, a preksinoć i pobednik Kupa Radivoja Koraća.Veliki uspeh malog kluba- Mislim da je ovo najveći uspeh jednog malog kluba u modernoj istoriji srpske košarke. Pre nas trofeje u kupu osvajao je i FMP, ali su oni tada već imali ozbiljnu organizaciju. Ja sam jednom na početku ove priče rekao da kad pobedimo FMP, možemo da stavimo katanac na klub. Zaista nismo bili u dobrim odnosima nekada. Biti bolji od Partizana u onakvoj atmosferi, pred navijačima, koji su, uz Zvezdine, među najboljima u Evropi, nešto je posebno. Pa oni u proseku imaju 20 godina, to je neviđeno - kaže Ražnatović za Kurir, a na pitanje otkud mladim igračima Mege toliko hrabrosti i samopouzdanja, kaže:Osvojićemo sve- Realno, nije lako velikim klubovima da forsiraju mlade igrače i jure rezultat, treba ih razumeti. Mega Leks je upravo napravljen da bi talenti dobijali šansu, da bi stasavali i kasnije nadograđivali karijeru u Zvezdi, Partizanu, evropskim ekipama i NBA. Mi jednostavno idemo na pobedu u svakom meču, tako će biti u Podgorici, ma želimo da osvojimo sve. Momcima je svejedno protiv koga igraju, oni ne razmišljaju previše o tome ko im je s druge strane terena. Znaju da imaju vetar u leđa, podršku trenera, imaju samopouzdanja i siguran sam da će ponovo dati sve od sebe. Forsiraće i dalje taj agresivni stil.

Ide stopama Žoca i DudeMILOJEVIĆ ĆE BITI ČUDO OD TRENERAKako je rasla Mega, tako je stasavao i trener ekipe Dejan Milojević. Pred njim je, očigledno, sjajna karijera.- Dejan Milojević, pre Mega Vizure, kao trener nije vodio nijednu utakmicu. On je ponikao kod nas i zaista mogu da kažem da će izrasti u izuzetnog trenera u evropskim okvirima. On ima svu našu podršku - ocenio je prvi čovek Mege.

Roze-zeleni bumLUDE ROZE-ZELENE NAOČARE SU ĆERKINERoze-zelene naočare za sunce koje je Ražnatović nosio u Nišu postale su pravi hit. Ispostavilo se da one pripadaju njegovoj ćerki, idejnom tvorcu dresova Mega Leksa, koji su postali prepoznatljivi u celom svetu.- Kupila je više plastičnih naočara za sunce i pogodilo se da su jedne baš u boji naših dresova. Palo mi je na pamet da ih ponesem na utakmicu - uz osmeh je dodao Ražnatović.

SRBI VLADAJU EVROPOMItalijaArmani 82Avelino 76Milan Mačvan odigrao sjajno i postigao 14 poena u pobedi „manekena“ nad Avelinom i bio jedan od najzaslužnijih za osvajanje trofeja.SlovenijaKrka 67Lastovka 33Krka je opravdala ulogu velikog favorita protiv skromne ekipe iz Domžala, pa je nekadašnji košarkaš Stefan Sinovec osvojio trofej u Sloveniji.MakedonijaMZT 68Karpoš Sokoli 62Osvajanju osme titule MZT i te kako su doprineli Srbi - Danilo Mijatović, Uroš i Marko Luković, Marko Ljubičić, Nemanja Protić i đorđe drenovac.TurskaFenerbahče 67Darušafaka 65Bogdan Bogdanović, Nikola Kalinić i trener Željko Obradović doneli su pehar u vitrine Fenera. Bogdanović je fantastičnom trojkom uz zvuk sirene priredio veliku radost plavo-žutima.NemačkaAlba 67Bajern 65Srpski derbi u finalu kupa Nemačke pripao je Albi. Dragan Milosavljević bio je meč-viner. Trener Saša Obradović i njegov pomoćnik Vladimir Bogojević slavili su titulu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track