DRAMA PRIPALA ZAGREPČANKAMA: Igračice Radivoja Koraća promašile šut za pobedu
Foto: Kurir

Beogradski tim poražen u polufinalu regionalne lige

DRAMA PRIPALA ZAGREPČANKAMA: Igračice Radivoja Koraća promašile šut za pobedu

Košarka -
Košarkašice Radivoja Koraća nisu uspele da se plasiraju u finale Međunarodne ženske regionalne lige.

Radivoj Korać je u polufinalu u Podgorici poražen od Medveščaka 63:61 (18.17, 13:8, 19:13, 13:23).Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Borović sa 22 poena, dok je Premašunac dodala 14. U poraženoj ekipi najbolje su bile Mandić i Bučevac sa po 20 poena.

Radivoj Korać će sutra u meču za treće mesto igrati sa Kvarnerom, koji je u drugom polufinalu lako izgubio od Budućnosti 57:70.Beogradski tim je propustio veliku šansu da se plasira u finale regionalne lige. Korać je u 35. minutu gubio 60:48, a onda je u 38. minutu imao i priliku za izjednačenje. Velika drama viđena je u finišu utakmice. Korać je nekoliko sekundi pre kraja pri vođstvu Medveščaka od 62:61 imao šut za pobedu, ali je Erak bila neprecizna. Potom je Todorić iskoristila jedno slobodno bacanje i svom timu donela pobedu.

"Čestitke Medveščaku koji je dobar deo utakmice bio bolja ekipa, angažovanija i sa jasnim ciljem. Utakmicu smo otvorili sa tri kvalitetna šuta i zatim jako loše reagovali kako u obrani, tako u napadu. Ulazili smo u jako teške šuteve i naravno promašivali. Medveščak je dominirao u skoku, poentirao iz druge, treće, pa i četvrte akcije i time dobio dodatno samopouzdanje. Na odmoru je bio dogovor, da zaigramo jače, angažovanije, ali ništa od toga. Poslednja četvrtina je bila bolja, ali sa samo 10 minuta dobre igre se ne može dobiti takva utakmica. Možda su nas malo poremetili napisi u medijima, da smo programirani za finale, da je Medveščak nekompletan zbog povreda i to nam se obilo o glavu", rekao je trener beogradske ekipe Miloš Pavlović.

Za trofej će se boriti Budućnost i Medveščak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track