PAKLENA NEDELJA: Košarkaši Zvezde posle pobede nad Cedevitom odleteli za Malagu
Foto: Euroleague

Evroligaški izazov

PAKLENA NEDELJA: Košarkaši Zvezde posle pobede nad Cedevitom odleteli za Malagu

Košarka -
Košarkaši Crvene zvezde otputovali su u sredu preko Pariza za Malagu, gde ih u petak od 20 časova očekuje meč 11.kola TOP 16 faze Evrolige sa Unikahom.

Crveno-beli se nalaze u žestokom ritmu, koji će dostići kulminaciju u narednih 20 dana. Nakon važne utakmice sa Cedevitom, i jednog treninga u sredu, ekipa se okupila u četvrtak u 5 časova na beogradskom aerodromu, a nakon leta za Pariz i višečasovnog čekanja u prestonici Francuske, ekipa trenera Dejana Radonjića, stiže u Malagu u četvrtak u popodnevnim časovima.

Trener crveno-belih očekuje još jednu tešku utakmicu, protiv ekipe koja se vratila u formu. Ekipa Đoana Plaze u prošloj rundi vrlo ubedljivo savladala je Cedevitu u Zagrebu:

"Nalazimo se u seriji izuzetno teških mečeva, koja se nastavlja u Malagi, osim dobrog izuzetno kvalitetnog tima, očekuje nas i naporan put do Španije. Domaćin je u prvoj fazi Evrlige igrao izvanredno, počeli su odlično i TOP 16 fazu, a nakon velikih problema sa povredama, koji su se ogledali i u rezultatima, sada su opet u dobrom stanju, sa dobrom atmosferom, nakon pobeda u Zagrebi i u Endesa ligi. Očekuje nas veliki izazov u Španiji, i teška utakmica sa Unikahom. Krenuli smo na ovo gostovanje kompletni, Terens Kinsi je prošao sa lakšom povredom, i očekujem da će biti spreman za utakmicu u Malagi. Svi ostali su zdravi" rekao je Dejan Radonjić.

Vladimir Štimac ima iskustva sa igranjem u Malagi:

"Imamo veoma težak raspored u narednom periodu. Prvo teško gostovanje u Španiji, odmah nakon povratka idemo u Zagreb, pa Krasnodar...Treba dobro da se pripremimo i za naporan put i za tešku utakmicu, i nadamo se najboljem rezultatu. Unikahu dobro poznajem, atmosfera je odlična, trener je u klubu već tri godine. Radi se o ozbiljnom, iskusnom treneru koji vodi odlične igrače, i oni će se boriti sigurno za pobedu bez obzira kako stoje na tabeli. Ponavljam, jak je teška utakmica pred nama, oni igraju izvanredno kod kuće, mnogo bolje nego na strani"

Meč u Malagi igra se u petak od 20 časova, očekuje se i dolazak navijača i pristaica crveno-belih iz Beograda, a povratak ekipe planiran je za subotu preko Ciriha.

Zvezdina zahvalnost navijačima i Cedeviti

Košarkaši Crvene zvezde savladali su posle produžetka ekipu Cedevite 97:88 i poveli u polufinalnoj seriji sa 1:0.

Košarkaški klub Crvena zvezda zahvaljuje navijačima na ogromnoj podršci u vrlo važnoj utakmici , ali i gostima iz Zagreba, koji su istakli izvanrednu organizaciju meča, i zahvalili se na gostoprimstvu u Beogradu", navodi se u saopštenju beogradskom kluba u kome se dodaje i slede:

"Crveno-beli su slavili na parketu, ali su veliki uspeh ostvarili i van njega. Dvorana "Pionir" je bila ispunjena do poslednjeg mesta, i donela gromoglasnu podršku našim igračima, a sa druge strane, organizacija meča bila je po opštim ocenama, bez ijedne greške, iako je utakmica imala ogroman rezultatski značaj.

Pohvale u to ime, stigle su i iz Zagreba. Predsednik Cedevite Mladen Veber čestitao je predsedniku kluba Nebojši Čoviću i crveno-belima pobedu u prvom meču, i ujedno se zahvalio na gostoprimstvu i odličnoj organizaciji utakmice u Beogradu. Takođe, čestitku sa sličnim sadržajem direktoru kluba Davoru Ristoviću i Crvenoj zvezdi uputio je i direktor Cedevite Davor Užbinec.

Crvena zvezda zahvaljuje se na čestitkama sportskim prijateljima iz Cedevite i izražava nadu, da će najveći sportski rivali na parketu u regionalnoj ligi, u poslednjih nekoliko sezona, uzvratiti gostoprimstvo narednog utorka u Zagrebu."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track