OPERACIJA RIO: Đorđević 15. juna proziva košarkaše Srbije
Foto: Dado Đilas

Plan priprema

OPERACIJA RIO: Đorđević 15. juna proziva košarkaše Srbije

Rio 2016 -

Poznat je plan priprema seniorske košarkaške reprezentacije Srbije, koju u Beogradu od 4. do 9. jula očekuje kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Riju.

Selektor Aleksandar Đorđević će okupiti reprezentativce u srpskoj prestonici 15. juna, posle čega kreću treninzi u „Kombank Areni“.

Srbija će pre kvalifikacionog turnira odigrati tri pripremna meča. „Orlovi“ će 21. juna gostovati Francuzima u pariskom „Bersiju“, a onda će 25. juna uzvratiti gostoprimstvo Francuskoj i 28. juna dočekati Grke u „Kombank Areni“.

Posle kontrolnih mečeva, naši najbolji košarkaši će se pripremati u Beogradu sve do prvog duela kvalifikacija protiv Portorika 4. jula 2016. Drugi meč je na programu 6. Jula protiv Angole, dok su 5. jul i 7. jul slobodni dani za Srbiju. Polufinale je zakazano za 8. jul, a finale je 9. jula.

Ukoliko se plasiraju na OI u Riju, čemu se svi nadamo, period od 10. jula do 5. avgusta, kada počinju Olimpijske igre, izabranici selektora Aleksandra Đorđevića će, prema planu priprema, boraviti na tri destinacije, a to su Kopaonik, Beograd i Buenos Aires. Naime, posle beogradskih treninga i priprema na Kopaoniku, 25. jula je planiran put za Argentinu, gde bi reprezentacija Srbije trebalo da odigra tri pripremna meča – jedan protiv Argentine i dva protiv nekih od ekipa učesnica Olimpijskog turnira u Riju.

Na kraju, 2. avgusta je planiran let iz Buenos Airesa za Rio.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track