Klupa odvela Kliperse u polufinale

Klupa odvela Kliperse u polufinale

Košarka -
Košarkaši LA Klipersa plasirali su se u noći između nedelje i ponedeljka u polufinale Zapadne konferencije NBA lige pošto su u sedmom meču u gostima savladali Memfis sa 82:72

BEOGRAD - Košarkaši LA Klipersa plasirali su se u noći između nedelje i ponedeljka u polufinale Zapadne konferencije NBA lige pošto su u sedmom meču u gostima savladali Memfis sa 82:72 i tako došli do odlučujuće četvrte pobede u seriji. U narednoj utakmici sastaće se sa San Antonijem.

Prva postava ekipe iz Los Anđelesa odigrala je veoma loše, ali su igrači sa klupe odlučili pobednika. Najefikasniji su bili Kris Pol sa 19 poena i četiri asistencije, Nik Jang sa 13, Kenjon Martin sa 11 i Mo Vilijams sa devet poena. U ekipi Memfisa, koja na domaćem terenu nije uspela da obezbedi plasman u polufinale, predvodili su Mark Gasol i Rudi Gej sa po 19 poena.

Košarkaši Majamija ranije su završili posao u ovom delu takmičenja, pa su odigrali prvu utakmicu polufinala Istočne konferencije. Oni su uspešno počeli narednu seriju i savladali su Indijanu sa 95:86.

U neizvesnoj utakmici koja je odlučena u posleđim minutima, najefikasniji u pobedničkom timu bili su Lebron Džejms sa 32 poena i Dvejn Vejd sa 29. U ekipi Indijane Dejvid Vest i Roj Hibert postigli su 17 poena.

Majami poveo protiv Indijane

U prvoj utakmici polufinala plej ofa Istočne konferencije američke profesionalne kosarkaške lige (NBA) Majami je jutros na svom terenu savladao Indijanu sa 95:86 i poveo sa 1:0 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede.

Posle tri četvrtine vladala je potpuna neizvesnost pošto su timovi u odlučujućih 12 minuta ušli poravnati - 70:70.

Dvojac Majamija, Lebron Džejms - Dvejn Vejd, preuzeo je tada stvari u svoje ruke i postigao 22 od ukupno 25 koševa svog tima. Poređenja radi, svi igrači Indijane koji su ulazili u igru u poslednjoj četvrtini, postigli su samo 16 poena.

Naredna utakmica, takođe u Majamiju, igraće se u noći između utorka i srede.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track