(FOTO) Kurir ispratio Sonju Petrović po šampionski prsten WNBA
Foto: Zorana Jevtić

(FOTO) Kurir ispratio Sonju Petrović po šampionski prsten WNBA

Košarka -

Srpska košarkaška reprezentativka Sonja Petrović otputovala je u ranim popodnevnim satima put Sjedinjenih Američkih Država, gde je u narednom periodu očekuju brojni izazovi u ženskoj verziji NBA lige.

1 / 2 Foto: Zorana Jevtić

Petrovićeva će u okviru najjače lige na svetu biti član trostrukog šampiona ekipe Finiks Merkjurija, koji u novu sezonu ulazi sa ciljem da osvoji novi šampionski prsten.

Takav scenario bio bi nastavak više nego uspešne karijere mlade Beograđanke, koja je u 2015. godini osvojila neverovatnih pet titula (Evropsko prvensto sa Srbijom, i sa ekipom USK iz Praga Evroligu, Superkup Evrope, prvenstvo Češke i kup Češke).

U prvoj polovini 2016. godine osvojila je novu titulu prvaka Češke, dok je sa Pragom bila četvrta u Evroligi, uz fantastičan podatak da je to bio njen deveti nastup u završnicama najelitnijeg klupskog takmičenja u Evropi.

Na ispraćaju koji je Kurir za Sonju pripremio, ona kaže.

"U Finiks se vraćaju za ovu WNBA sezonu dve, nesumnjivo među najboljim svetskim igračicama, Dijana Taurazi i Peni Tejlor, što će omogućiti realnu borbu za WNBA prsten. Ovogodišnja sezona startuje 14. maja utakmicom protiv aktuelnog i bivšeg šampiona, Minesota Linksa. Na ovoj utakmici će nastupiti čak šest (od već određenih 12) reprezentativki SAD za Olimpijadu u Brazilu, pa je nepotrebno dodatno isticati da su svi obeležili naš duel kao derbi otvaranja sezone", kaže Sonja Petrović.

Porodica Petrović: Majka Nevenka, sestra Milena, Sonja i otac Rade
Porodica Petrović: Majka Nevenka, sestra Milena, Sonja i otac Rade

Petrovićevu očekuje pakleni ritam, jer će se na WNBA nadovezati učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru sa reprezentacijom Srbije, aktuelnim šampionom Evrope. Sonja je prošle godine na Evropskom prvenstvu izabrana u najbolju petorku šampionata, što dovoljno govori o njenom doprinosu nacionalnom timu.

"Kvalitet igre i napor takmičenja su garantovani, tako da se samo nadam da neće biti povreda, te ću biti u formi za Olimpijske igre. Treneri Brondelo (Finiks) i Maljković (Srbija) su precizirale i definisale programe tako da već sada tačno znam kada se priključujem reprezentaciji u julu. Za Finiks ću propustiti dve utakmice jer američka reprezentacija ima znatno kraće pripreme od nas, a nisam želela da mnogo kasnim i propuštam pripreme. Iz dosadašnjeg iskustva samo me jedan detalj plaši, da nostalgija i velika udaljenost i otuđenost neće biti kao kad sam igrala za Čikago Skaj. Svakako, igrati na Olimpijskim igrama i igrati za trostrukog šampiona WNBA je veliko zadovoljstvo i nešto čemu se unapred radujem, ali i obaveza pa se nadam da ću opravdati ukazano poverenje", rekla je za Kurir Sonja Petrović.

Za deset dana počinje WNBA gde će Sonja nastupiti za trostrukog šampiona, Finiks Merkjuri, ali će takmičenje imati prekid u avgustu, kada i Srbija nastupa na Olimpijskim igrama u Brazilu. Najesen, u oktobru, opet sve ispočetka, očekuju je obaveze u klubu USK Prag, ali i kvalifikacije za EP sa reprezentacijom Srbije.

Kakav će ritam biti ove godine, najbolje govori podatak da će Sonja imati samo pet slobodnih dana. Upravo njih je Sonja iskoristila da “skokne" do Beograda da uzme i promeni garderobu, vidi svoje najbliže i obavi obavezan lekarski pregled koji naš Olimpiski komitet propisuje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track