Kešelj: Titula za tatu!

Intervju, Marko Kešelj, košarkaš - Preko trnja do zvezda

Kešelj: Titula za tatu!

Košarka -
Ovaj trofej želim da posvetim pokojnom ocu Nenadu, koji me je uveo u svet košarke, ali nije dočekao da vidi šta sam postigao

To je u najkraćem put Marka Kešelja, koji se posle uspona i padova konačno domogao samog vrha - titule šampiona Evrope! Kaže da još ne može da shvati šta se preksinoć dogodilo u Istanbulu i kakav uspeh je postigao Olimpijakos, ali titulu posvećuje preminulom ocu Nenadu.♦ Kome ste posvetili titulu šampiona Evrope?- Svom pokojnom ocu Nenadu! Da, ovo je za njega, jer je on strašno voleo košarku, uveo me je u svet ovog sporta. Napravio mi je i teren pored kuće, ali eto, nije stigao da vidi šta sam sada postigao. Naravno, i za moju majku Gordanu, koja me je uvek podržavala, odvozila na treninge... Hvala svima koji su sve ovo vreme bili uz mene - kaže Marko za Kurir.♦ Da li ste stigli da proslavite titulu u Istanbulu?- Ne baš, ali čujemo da je u Pireju ludnica, da su navijači celu noć bili na ulicama. Kako i ne bi. Čekali su titulu godinama, nadali se da ćemo osvojiti prvenstvo Grčke, a postali smo šampioni Evrope.♦ Znate li šta ste uradili?- Ma, možda za koji mesec ili godinu ćemo postati svesni šta smo postigli.♦ Ova sezona za vas je bila puna turbulencija, zar ne?- Jeste, tako je to kod mene, ali nekako se uvek završi dobro. Postadoh na kraju prvak Evrope.

Lud doček u Pireju
Lud doček u Pireju

Uzeo suvenir iz Turske♦ Šta ste posle utakmice rekli Krstiću i Teodosiću?- Video sam se nakratko s Krletom posle utakmice. Znam da im nije lako, ali to je sport. Malo se šalim s njima i kažem da su oni dobili trofeje za prvu i drugu petorku, pa je red da i mi donesemo neki suvenir iz Istanbula - našalio se Kešelj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track