Ivković: Šta to beše rad

Duda pita

Ivković: Šta to beše rad

Košarka -
Selektor Srbije Dušan Ivković dan posle osvajanja titule klupskog prvenstva Evrope sa Olimpijakosom otkriva šta je najveći problem u domaćoj košarci

Gde su neki novi klinci?Srpski selektor Dušan Ivković, osvajač titule klupskog prvaka sa Olimpijakosom, otkrio je šta ga najviše muči u našoj košarci. U intervjuu za Mondo, Duda je otvorio dušu i ukazao na veoma bolnu činjenicu, da se u ovoj sezoni nije pojavio nijedan novi kandidat za reprezentaciju.- Pošto bi uskoro trebalo da objavim spisak (za kvalifikacije EP 2013), recite mi koliko je to novih igrača spremno za Olimpijske igre i sve ostalo? Mi moramo u kompletnoj košarkaškoj organizaciji da se posvetimo pitanjima šta to znači rad, šta znači produkcija igrača - rekao je Ivković, a zatim se osvrnuo na loš rezultat Srbije na Evropskom pr­ven­stvu u Litvaniji.- U nekim momentima u životu treba da postoji realnost. Ja kažem, da se nisu povredili Rašić i Tepić, mi bismo na Evropskom prvenstvu možda stigli do finala. I šta bismo mi s tim timom uradili sad na Olimpijadi? Je l’ bismo išli na medalju? Da vidim ko bi onda opet bio kriv?Ivković je poručio i da bi voleo da vidi boljeg selektora na kormilu Srbije.- Možda je amoralno što ja treba da vodim reprezentaciju dalje, ali dajte majstora koji će to da uradi bolje! Prihvatio sam se posla kad niko nije hteo - zaključio je selektor.

Hvala igračima i navijačimaDušan Ivković je titulu prvaka Evrope osvojenu preksinoć u Istanbulu posvetio navijačima Olimpijakosa.- Hvala mojim igračima, koji su verovali do samog kraja, postali smo veliki tim za veoma kratko vreme. Ova titula je i za naše navijače. Videli ste koliko ih je došlo u Istanbul da nas bodri. Oni su posle svega znali da možemo da uradimo nešto veliko - rekao je srpski košarkaški stručnjak.

Svi Dudini trofejiŠampion Evrolige 1997, 2012.Šampion sveta 1990.Šampion Evrope 1989, 1991, 1995.Pobednik Kupa Radivoja Koraća 1979.Pobednik Saporta kupa 1993, 2000.Pobednik Uleb kupa 2006.Šampion Jugoslavije 1979.Šampion Grčke 1992, 1997.Šampion Rusije 2003, 2004, 2005.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track