Jovanović i Pešić: Najslađe pobede u večitom derbiju
Foto: Saša Pavlić

žestoko u najavi

Jovanović i Pešić: Najslađe pobede u večitom derbiju

Košarka -
Partizan trenutno vodi na tabeli sa učinkom 9-2, dok je Crvena zvezda treća sa 7- 4 Utakmica 12. kola Superlige Crvena zvezda - Partizan igra se u utorak od 20 sati u hali Pionir.

BEOGRAD - Treneri beogradskih košarkaških rivala Partizana i Crvene zvezde Vlada Jovanović i Svetislav Pešić složili su se da očekuju izjednačen večiti derbi u koji će oba tima ući motivisani, bez obzira što meč ima manji rezultatski značaj.

"Mi ćemo iz više razloga biti motivisani, a i sam značaj derbija je višestruk. Pored tog rezultatskog, koji je uvek u prvom planu, trudićemo se da budemo što bolje plasirani uoči plej-ofa", rekao je Jovanović za sajt kluba.

Partizan trenutno vodi na tabeli sa učinkom 9-2, dok je Crvena zvezda treća sa 7-4.

"Prethodni rezultati niti nas motivišu niti opuštaju, trudićemo se da se prema njima odnosimo kao prema utakmicama koje su davno prošle. Jednostavno, da ih zaboravimo, a da svaku sledeću shvatimo ozbiljno, kao što smo shvatali i svaku prethodnu", dodao je Jovanović.

Trener crveno-belih Svetislav Pešić istakao je da bi eventualna pobeda mnogo značila njegovom timu zbog bodova, ali i zbog dodatne motivacije.

"Ne treba da se lažemo, svaka pobeda protiv takvog rivala kakav je Partizan povećava motivaciju i sigurnost igrača. Mi smo u prethodnim utakmicama pokazali da možemo ravnopravno da igramo sa Partizanom, a to nam je cilj da se desi i sutra", poručio je Pešić.

Iskusni stručnjak kazao je da njegova ekipa mora da odigra na vrhunskom nivou u oba smera, odbrani i napadu.

"Možda nam je baš to, u utakmicamaa sa Partizanom, najviše i nedostajalo. Svesni smo da je Partizan, pogotovo protiv nas, ekipa koja igra sa jako velikom agresijom na lopti i na dodavanju, tranziciji i skoku u napadu. Sve te stvari su detalji, ali detalji kao što smo videli na finalu Evrolige, na kraju odlučuju", zaključio je Pešić.

Utakmica 12. kola Superlige Crvena zvezda - Partizan igra se u utorak od 20 sati u hali Pionir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track