NOVI IZAZOV: Marina Maljković potpisala za Galatasaraj
Foto: KSS

Selektorka Srbije preuzela najtrofejniji turski klub

NOVI IZAZOV: Marina Maljković potpisala za Galatasaraj

Košarka -

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije, Marina Maljković, od dans je novi trener turskog Galatasaraja.

Maljkovićeva je posle tri godine rada u Lionu potpisala ugovor sa najuspešnijim turskim klubom i evropskim velikanom.

-Posle tri sezone u Lionu bilo je vreme za nove izazove. Postala sam željna novog iskustva. Drago mi je što sam došla u veliki klub koji predstavlja giganta u svim sportskim disciplinama - rekla je Maljkovićeva.

Maljkovićeva je dovedena kako bi pokušala da veliki klub iz Istanbula vrati u sam vrh turske košarke, a samim tim i u Evroligu. Galatasaraj je ove sezone eliminisan u četvrtfinalima kako turskog prvenstva, tako i Evrolige, što je ispod nivoa koji se očekuje od ovog kluba, koji je pre samo dve sezone bio prvak Evrope i koji je prethodne dve godine osvajao turski šampionat.

-Svesna sam veličine izazova koji je ispred mene. Galatasaraj je klub koji je naviknut na trofeje i titule. Ambicije ovog kluba su najveće moguće, tako da će i očekivanja biti izuzetno visoka, a ja verujem da mogu da ih ispunim. U timu ću imati šest perspektivnih igračica i jedan od glavnih ciljeva je da im pomognem i omogućim da krenu da se razvijaju u pravom smeru - tvrdi Maljkovićeva.

Marina Maljković, Foto: Printskrin
Marina Maljković, Foto: Printskrin

Galatasaraj je najtrofejniji ženski košarkaški klub u Turskoj sa 13 titula prvaka, 11 trofeja u Kupu Turske i po jednom titulom Evrolige, Evrokupa i Superkupa Evrope i naredne sezone takmičiće se u Evrokupu.

U klubu su presrećni što su doveli trenera prvaka Evrope, koji pored pravljenja dobrih rezultata želi da se bavi i razvojem mladih igračica, kako u klupskoj tako i u reprezentativnoj košarci.

Marina Maljković će ovog leta predvoditi žensku reprezentaciju Srbije, zvaničnog šampiona Evrope, na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track