NOVI UDARCI ZA DRIM TIM: Posle Karija još dvojica neće u Rio
Foto: AP

I dalje su prvi favoriti

NOVI UDARCI ZA DRIM TIM: Posle Karija još dvojica neće u Rio

Košarka -

Selektor košarkaške reprezentacije Amerike Majk Kžiževski je posle Stefa Karija, ostao bez još dve zvezde, pošto su nastup u Drim timu odbili Džejms Harden i Rasel Vestbruk!

Plejmejker Oklahome poručio je da mu je potreban odmor od obaveza kako bi spremno dočekao sledeću sezonu.

"Posle razgovora sa porodicom doneo sam odluku da se povučem iz reprezentacije za ovo leto. Bila je to teška odluka za mene, jer igranje u nacionalnom timu predstavlja najveću čast za svakog igrača", rekao je Vestbruk.

Gotovo identično saopštenje imao je i najbolji igrač Hjuston Roketsa, koji je dodao i da su mu igre u nacionalnom timu donele neke od najboljih trenutaka u karijeri.

I Harden i Vestbruk su sa reprezentacijom SAD osvojili po Svetsko prvenstvo i Olimpijske igre. S tim što je najpoznatiji košarkaški bradonja bio šampion Mundobasketa pre dve, a vedeta Tandera pre šest godina. Zajedno su bili deo sastava koji je pokorio London 2012. godine.

Za SAD ovog leta neće igrati Stef Kari, Blejk Grifin, Kris Pol, Entoni Dejvis, Džon Vol, Andre Iguodala, Lamarkus Oldridž, Harden i Vestbruk, dok je Lebron Džejms i dalje neizvestan.

Sa druge strane plej Sakramenta Demarkus Kazins potvrdio je da će biti u timu koji će ići u Rio.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track